Patti Cake$ (2017) – Recensie

Recensie Patti Cakes

Het verhaal van de underdog, die ondanks allerlei obstakels door blijft gaan en (mogelijk) de top bereikt, is er één die ik door de jaren heen al heel veel voorbij heb zien komen. Heel veel sportfilms nemen het als uitgaanspunt (bv. Eddie the Eagle of Creed), maar ook op het gebied van muziek, specifiek rap, kan je denken aan films als 8 Mile of Hustle & Flow. Patti Cake$ valt onder deze laatste categorie en gaat over Patti (Danielle Macdonald), die het wil maken als rapper.

Review Patti Cakes

Ze moet zichzelf echter nog wel bewijzen en als blanke vrouwelijk rapper, die ook nog overgewicht heeft, moet ze dus sterk in haar schoenen staan om het te maken. Ze werkt samen met Jheri (Siddharth Dhananjay), die meezingt en zorgt voor optredens. De weg naar succes is echter moeilijk, want ze heeft geen steun van haar moeder en moet keihard werken om de rekeningen van haar oma te kunnen betalen. Heeft ze wat nodig is om het te maken of kan ze druk niet aan?

“kijk liever 8 Mile…”


 Zoals gezegd is dit niet de eerste film in dit genre met dit onderwerp. Macdonald zet Patti op een leuke manier neer en is ook sterk in het neerzetten van emotionele momenten. Toch waren het voor mij juist de momenten die het minst met muziek te maken hadden die ik het interessants vond en was de muziek het mindere gedeelte van de film (bv. wanneer de oma ook gebruikt wordt tijdens het opnemen van een nummer). Dat kan natuurlijk persoonlijk zijn, maar als rapfan kijk ik dan liever 8 Mile dan deze titel nog een keer te zien.

2 reacties op “Patti Cake$ (2017) – Recensie

  1. Ik heb ondanks dat ik geen fan ben van het muziekgenre nog best wel genoten van deze film en werd verrast door de karakters. Ik zou hem denk ik uiteindelijk een 7 geven 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.