Les Petits Mouchoirs (2010) – Recensie

Recensie Les Petits Mouchoirs2017 Blindspot filmsDe belangrijkste reden dat ik deze film aan m’n Blindspot films van dit jaar had toegevoegd was het feit dat De Protagonisten me vertelden dat ik ‘m MOEST zien. Nadat ik absoluut weggeblazen was door een andere film die ze sterk aanraadden (The Broken Circle Breakdown), was ik benieuwd of deze titel hetzelfde effect op me zou hebben.

Review Les Petits Mouchoirs

Wanneer een gezamenlijke vriend in het ziekenhuis belandt, besluit de rest van de vrienden ondanks die situatie toch hun geplande vakantie door te laten gaan. Ze hebben echter allemaal hun problemen en geheimen die hun tijdens hun vakantie langzaam uit elkaar dreigen te brengen.

Deze Franse film, ook bekend als Little White Lies, heeft een indrukwekkende cast met onder andere François Cluzet, Marion Cotillard en Jean Dujardin. Aan acteertalent en het neerzetten van emoties is er dus niets op de film aan te merken. Toch lukte het me onvoldoende om meegesleept te worden door de film. Dat komt gedeeltelijk door karakters die al snel op je zenuwen werken en werkelijk maar één focus lijken te hebben (één van hen gedraagt zich eigenlijk als een jong kind die zelf geen enkele beslissing durft te nemen en iedereen om advies vraagt). Mogelijk dat dit als komisch moest overkomen, maar ik stoorde me er vreselijk aan.

“erg lange film met een traag tempo…”


 Daarnaast is het een erg lange film met een traag tempo, waardoor het me best moeite koste er helemaal doorheen te komen. Er was te weinig voor mij om aan vast te klampen en daardoor uiteindelijk een lange, teleurstellende zit (ondanks het feit dat de film genoeg emotionele momenten heeft) Het enige wat ik wel indrukwekkend vond aan de film was het openingsshot. Helaas Protagonisten, ik heb ‘m geprobeerd, maar dit was er niet eentje voor mij.

4 reacties op “Les Petits Mouchoirs (2010) – Recensie

    • Ik ook niet, maar dat is waarom ik het zo heerlijk vind om andere filmblogs te lezen, dan lees je ook veel over andere films die onbekend zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published.