Vraag van de week: Star Wars, jouw ding of niet?

Filmvraag van de week

Voor velen start de Kerst vroeg dit jaar en kunnen ze aanstaande woensdag al hun pakje openen in de vorm van de nieuwste Star Wars film, The Last Jedi. Je kent vast wel een aantal mensen bij wie die deze science fiction films diep in hun hart geworteld zijn, maar ook mensen die de films nog nooit gezien hebben. Zelf zag ik ze pas op een wat latere leeftijd. Het zijn films waar ik zeer zeker van kan genieten maar die ik eigenlijk net zoveel heb gezien als de meeste andere films (dus 1 a 2 keer). Na het fantastische The Force Awakens ben ik dan ook erg benieuwd naar de nieuwe film, op dezelfde manier dat ik altijd nieuwsgierig ben als er een nieuwe Marvel film uitkom. Afgelopen zaterdag was de wereldpremière en de eerste tweets zijn uitermate lovend over deze film. Genoeg reden voor mij om er voor te zorgen de film in ieder geval voor het einde van het jaar te zien om ‘m mogelijk nog mee te kunnen nemen in m’n eindejaarslijst, maar niet eentje waarvoor ik woensdag vrij neem om bij één van de eerste voorstellingen te zijn.

Hoe zit het met jou? Hou je van Star Wars en waarom (wel/niet)?

15 reacties op “Vraag van de week: Star Wars, jouw ding of niet?

 1. Ik weet niet of ik er van hou, want ik heb ze nog nooit gezien. Op de een of andere manier trekken de films mij niet. En ik durf ze ook niet meer te gaan kijken. Stel je voor dat ik ze supergaaf vind, dan heb ik een hoop inhaalwerk te doen 😉

  • Beetje matig excuus, hoor :p

   Right now zit ik Star Wars: The Clone Wars te kijken.

   Star Wars is echt de shit. Het is een scifi/fantasy avonturenactiefilmfranchise waar ik al oneindig aantal uren aan heb gespendeerd.

   Maar als je je zorgen maakt: kijk dan alleen A New Hope en Empire Strikes Back. Of The Force Awakens. Het zijn erg leuke films die uitstekend op hun eigen poten staan!

 2. Dit is de enige film waar ik echt vrij voor neem. Woensdagochtend vroeg zit ik dan ook lekker in de bios. En wellicht donderdag ook…. 😀

  Dus ja, Star Wars is mijn ding.

  • I know! Ik heb besloten toch maar op donderdag de film te gaan zien, puur zodat ik niet gefrustreerd raak door alle spoilers die ik overal moet ontwijken.

 3. Star Wars kijk ik echt naar uit. Is voor mij al sinds mijn jeugd een must. En de rest van het gezin is ook fan, dat scheelt. Ik denk alleen dat ik zal balen als ik de Last Jedi gezien heb en dan weer 2 jaar moet wachten op het volgende deel van deze reeks. Ik dacht wel dat er in de tussentijd een Han Solo film komt.

 4. Star Wars is ENORM mijn ding! Zo veel popculturele inspiratie bracht deze serie voort. Ik lees mijn zoontje voor uit “Welterusten Darth Vader”. Hij doet nu een Wookie na. The Empire Strikes back is één van mijn favoriete films aller tijden. Punt.

  En als het niet je ding is… Prima toch?

 5. In 2015 heb ik alle films gezien door mijn enthousiasme na het zien van de TFA trailer. Zonder TFA en nu TLJ zou ik Star Wars wel tof vinden. De oude trilogie is tof en de prequels zijn redelijk.

  Maar TFA was geweldig en TLJ wordt mijn meest favoriete Star Wars film. Dat durf ik te voorspellen na het zien van de waanzinnige trailer en de eerste reacties. Wat heb ik zin in deze film!! Ookal ga ik hem wss pas de 27e zien zodat mijn ouders en broertje mee kunnen. Ik heb hen ook geïntroduceerd aan de franchise afgelopen jaar.

  Rogue One was echt verschrikkelijk btw.

  • Ben benieuwd of hij dan niet gaat tegenvallen met zulke hoge verwachtingen. Lees graag een recensie van je ervan!

   Rogue One vond ik ook goed. Waarom vond jij die verschrikkelijk?

 6. Ik ben geen superfan. De originele trilogie vond ik geweldig, Force vond ik leuk gedaan en een mooie ode aan de originele films, maar daar houdt ‘t dan ook wel een beetje bij op. Ik ga een nieuwe film zeker kijken, maar ik zal er niet voor in de rij gaan staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.