Liefdesbrieven (2017) – Recensie

Recensie Liefdesbrieven

Liefde, verliefd worden en je durven over te geven aan je gevoelens is fantastisch. Elk moment dat je meemaakt lijkt wel extra intens te zijn en de momenten met elkaar zijn altijd te kort. Dat gevoel kan leiden tot inspiratie dat zich uitdrukt in creativiteit. Persoonlijk uit ik dat in gedichten, maar voor de vijf twintigers die in deze korte documentaire aan bod komen gaat dat in de vorm van een “ouderwetse” liefdesbrief.

Review Liefdesbrieven

Ze lezen die intieme gedachten die ze op papier geschreven hebben en eigenlijk maar voor die ene speciale persoon in het leven bedoeld waren voor. In een aantal gevallen gaat dat om verbroken relaties, maar er worden ook brieven aan de ander voorgelezen in hun aanwezigheid. Met de camera strak op het gezicht van de ontvanger gericht zie je wat de prachtige verwoorde gevoelens met hun doet, de emoties die het naar boven brengt als hun ego op een heerlijke manier zachtjes gestreeld wordt. Regisseur Tara Fallaux slaagt er in om de intimiteit, zelfs als de ander niet meer in het leven van de brievenschrijver aanwezig is, vast te leggen. Alle geïnterviewden zijn in hun uitleg net zo open als in hun brieven en dat maakt het een fijne, korte documentaire om naar te kijken. In de vluchtige wereld zijn er gelukkig nog genoeg mensen die de tijd nemen om iets op fysiek papier te zetten, hun gevoelens tastbaar te maken. Die tijd zouden meer mensen moeten nemen om zo dichter bij elkaar te komen.

Liefdesbrieven is zondag 10 december te zien op NPO3 om 23:30

Leave a Reply

Your email address will not be published.