De Tien: Beste kerstfilms estafette race

wat zijn de beste kerstfilms

Sinterklaas is weer vertrokken, wat betekent dat de kerstboom kan worden neergezet, het huis nog gezelliger gemaakt kan worden en dat het weer tijd is om samen kerstfilms te kijken. Maar wat zijn de beste kerstfilms?

Het doel van deze nieuwe estafette blogathon is om die vraag te beantwoorden. De regels zijn, net zoals bij de vorige estafettes, simpel: De lijst bestaat uit 10 kerstfilms (ze staan niet in volgorde) en wanneer het stokje wordt doorgegeven aan jou mag je één titel van de lijst halen (met onderbouwing) en één titel toevoegen. Als dat eenmaal gedaan is geef je het stokje over aan een volgende blogger die hetzelfde doet. Aangezien het over 3 weken kerst is wil ik vragen om jouw deelname zo snel mogelijk te plaatsen zodat we tot 25 december zo veel mogelijk veranderingen in de lijst hebben. Voeg het logo van de estafette blogathon toe, inclusief links naar degenen die je voor zijn gegaan, dan kunnen je lezers makkelijk alles vinden.

Home Alone


Er zijn een aantal kerstfilms die ik eigenlijk jaarlijks kijk en Home Alone is al jaren één van m’n favorieten. Deze door John Hughes geschreven film heeft alle elementen om te vermaken en geeft de sfeer van kerst goed weer. En Joe Pesci en Daniel Stern zijn natuurlijk hilarisch als de “Wet bandits” Harry en Marv.

Elf

Favoriete kerstfilm
De film is al weer bijna vijftien jaar oud, maar het tijdloze verhaal van een volwassen man die opgegroeid is tussen de elven en in New York op zoek gaat naar z’n vader weet nog steeds de lachspieren te bespelen. Will Ferrell is het perfect “man kind” en de korte geanimeerde onderdelen een plezier om te kijken. Een echte kerstklassieker.

A Muppet Christmas Carol

top 10 kerstfilms
Alhoewel het verhaal van Charles Dickens al vele malen verfilmd is, blijft deze versie toch wel m’n persoonlijke favoriet. Een film met enorm veel sfeer en de warmte van de Muppets.

Die Hard

films voor tijdens de kerst
Elk jaar is er weer de discussie of Die Hard te bestempelen valt als kerstfilms. Toch is het heel simpel: Alhoewel er enorm veel actie is, speelt het verhaal zich rond de kerst af. En Bruce Willis speelt hier misschien wel z’n bekendste rol.

Bad Santa

kerst
Bijna alles wat kerst niet moet zijn en daardoor tegelijkertijd fout, maar leuk.

Gremlins

best kerstfilms
Alhoewel je deze horror komedie misschien niet meteen associeert met kerst speelt deze film zich wel in deze periode af en zingen de gremlins zelfs kerstliedjes. Een titel die niet kan ontbreken.

It’s a Wonderful Life

its-a-wonderful-life
De film wordt hier niet zo veel vertoond op TV, maar in Amerika en Engeland is het een vaste prik om It’s a Wonderful Life te kijken. Terecht, want het is een prachtige film die mooi bij deze periode past.

Miracle on 34th Street

mooiste kerstfilms
Nog een titel waar ik meteen aan moet denken bij deze periode. Al zijn de meningen verdeeld welke twee van de twee versies de beste is.

Love Actually


In deze film worden acht verschillende stellen gevolgd die moeten omgaan met de liefdes in hun levens, allemaal net voor Kerst. Een leuke romantische film, met een aantal hartverwarmende momenten.

Arthur Christmas


De onhandige zoon van de kerstman, Arthur, moet er samen met z’n opa voor zorgen dat een vergeten pakje op tijd wordt afgeleverd. Een erg leuke film van Aardman studio’s (die ook verantwoordelijk was voor bijvoorbeeld de Wallace & Gromit films).

Ik geef het stokje over aan Paul van Filmliefhebber.com

20 reacties op “De Tien: Beste kerstfilms estafette race

  1. Dit is een leuke nieuwe blogathon. Ik zou hier zo een film kunnen schrappen en een andere aan toevoegen. Voor mij mag…
    Oeps, ik verklap het maar als ik het stokje krijg 😉

  2. Pingback: De tien: beste kerstfilms estafette race – BE COOL, SODAPOP

  3. Pingback: De Tien | Beste kerstfilms estafette race • Reviews & Roses

  4. Pingback: De Tien: beste Kerstfilms estafette race – Kurt Blogt

  5. Pingback: De Tien: Beste kerstfilms estafette race | Gert Verbeek

  6. Pingback: De Tien: Beste Kerstfilms Estafette Race | Door bloggers te wijzigen lijst! | De Protagonisten

Leave a Reply

Your email address will not be published.