Vraag van de week: Wat is voor jou één van de meest indrukwekkende momenten in een film?

Vraag van de week

Als filmliefhebber wil je verrast worden. Een goede film is in staat dat te doen, maar ook wat mindere films kunnen momenten hebben die je niet verwacht of die een diepe indruk maken. Het zijn de momenten waarvoor je het eigenlijk doet. Of dat nu de achtervolging in Children of Men is, de vernietiging van een ruimtestation in Gravity of adembenemende momenten in Mad Max: Fury Road.

Het zijn een paar momenten die me meteen te binnen schieten. Allemaal favorieten van me uit fantastische films, maar ook het volgende moment uit de Upside Down staat zeer hoog in m’n lijstje. In deze film zijn er twee werelden vlak naast elkaar. De objecten op elke wereld worden door hun eigen wereld aangetrokken en het is dus alleen mogelijk op de andere planeet te zijn door jezelf te verzwaren met objecten van die andere wereld. Dat is wat de hoofdpersoon in deze film doet. Het enige probleem is echter dat als je die objecten te lang hebt ze in je lichaam gaan branden. Zover is het hier gekomen en om de brand te doven en terug te keren naar z’n eigen wereld zwemt hij naar de zee en doet z’n “gewichten” uit zodat hij weer naar z’n eigen wereld valt. Op een groot scherm is het een moment waardoor je even niet ademt:

Wat is voor jou één van de meest indrukwekkende momenten in films?

3 reacties op “Vraag van de week: Wat is voor jou één van de meest indrukwekkende momenten in een film?

  1. Geen makkelijke vraag.
    Maar het eerste wat me te binnen schiet: Titanic-> de scene waar je het schip van buiten ziet en de lichten vallen uit. Je hoort die schreeuwen. Beklijvend.

Leave a Reply

Your email address will not be published.