De vele gezichten van… Jon Bernthal

rollen Jon Bernthal foto's overzicht

Jon Bernthal werd geboren op 20 September 1976 in Washington D.C. Alhoewel hij in z’n tienerjaren ging studeren, besloot hij te stoppen. Z’n lerares die acteerles gaf, raadde hem echter aan om er verder mee te gaan en Bernthal ging naar Rusland toe om te studeren bij het Kunst Theater in Moskou. Hij keerde uiteindleijk terug naar Amerika en werd daar ontdekt. Vervolgens startte hij z’n carrière in het theater en begon ook gastrollen te spelen bij series als Boston Legal, CSI: Miami en How I Met Your Mother.

Z’n eerste vaste rol was in the serie The Class, waar maar één seizoen van werd gemaakt. Hij had rollen in films als World Trade Center, Night at the Museum, The Ghost Writer, Date Night, The Wolf of Wall Street, Me and Earl and the Dying Girl en Sicario. Het werd vooral bekend door z’n rollen in de series The Walking Dead als Shane Walsh en seizoen twee van Daredevil als The Punisher, waarvan inmiddels een losse serie van op Netflix is verschenen. Een bizar feit is dat hij z’n neus inmiddels al 14 keer heeft gebroken.

Jon Bernthal rollen foto's overzicht

Klik voor een grotere versie

Wat is jouw favoriete rol van Jon Bernthal?

2 reacties op “De vele gezichten van… Jon Bernthal

  1. Pingback: The Punisher – Seizoen 1 – Recensie | De Filmkijker

  2. Pingback: De beste films en series op Netflix – Januari 2018 | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.