The 80s: The Decade That Made Us (2013) – Recensie

Recensie The 80s The decade that made us

De tijd vliegt en soms vergeet ik zelf wel eens dat niet iedereen die ik ken de jaren ’80 bewust heeft meegemaakt. Voor mij was dat het grootste deel van m’n jeugd en het betekent dat de begintunes van tekenfilms zoals MASK, Inspector Gadget, He-Man of series als Knight Rider, ALF en The A-Team de nostalgische snaren weten te raken. Maar dit decennium was natuurlijk zoveel meer dan dat en deze documentaire serie van National Geographic neemt de kijker in zes afleveringen mee door een belangrijke periode, die de blauwdruk zou vormen voor de wereld van nu.

De serie heeft een voiceover van jaren ’80 “hunk” Rob Lowe, die vertelt over zaken als de koude oorlog, het fenomeen van de yuppies, de groei van de comsumptiemaatschappij, technologische ontwikkelingen zoals de videorecorder, de invloed van drugs en de invloed van entertainment. Grote sterren van die tijd Joan Collins, David Hasselhoff, Jane Fonda, Michael J. Fox, Larry Hagman en vele anderen delen hun ervaringen.

Review The 80s The decade that made us

De snelheid ligt enorm hoog, waardoor je in vogelvlucht wordt meegenomen door de diverse gebeurtenissen. Een aantal waarvan ik zelf nog niet eerder gehoord en m’n beeld over die periode nog iets wist te vergroten. Het is echter geen serie die je moet kijken als je op zoek bent naar diepgang. Het gaat om een geheel dat entertainend moet zijn en je als kijker constant blijft prikkelen. Als je zelf, zoals ik, in de periode bent opgegroeid betekent dat veel “oh ja!” momenten en dat betekent dat het een serie is die heerlijk wegkijkt.

Bespreking The 80s The decade that made us

Mocht je zelf echter niet bekend zijn hiermee, dan is The 80s: The Decade That Made Us een mooi beginpunt om een beeld te krijgen van deze periode die zo opviel door z’n unieke stijl en ontwikkelingen. Voor anderen dus een “trip down memory lane”, maar zeker de moeite waard als je zin hebt in nostalgie.

Eén reactie op “The 80s: The Decade That Made Us (2013) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.