Malik (2017) – Recensie

Recensie Malik
Ben (Sam Louwyck) is een boer die kampt met financiële problemen. Zijn zoon heeft wel een oplossing, maar hulp wil hij niet. Amir (Bilal Wahib) zit in een hulptraject en mag af en toe uit de inrichting waarin hij zit. Hij besluit niet terug te gaan en probeert de auto van Ben te stelen. Wanneer die hem met een wapen probeert te stoppen en wordt overmeesterd draaien de rollen om en dwingt Amir hem te rijden. Onderweg leren de twee langzaam meer over elkaar, ondanks de situatie waarin ze zich bevinden.

Review Malik
De film maakt deel van de “One Night Stand” films op de publieke omroep. Deze films, van 45 minuten, geven de kans aan talent om te laten zien wat men kan. Regisseur Shady El-Hamus (van wie de korte film Nachtschade dit jaar de Oscarinzending voor Nederland is) weet die korte speeltijd goed te benutten. Louwyck en Wahib zetten sterke rollen neer. Als kijker krijg je van beide personages een goed idee van wie ze zijn, ondanks het feit dat niet alles wordt uitgelegd. Er is een spanning tussen de twee, maar langzaam ook begrip. De boodschap dat we, ondanks grote verschillen, toch heel veel gemeen hebben wordt op indringende wijze naar voren gebracht.

Malik is te zien via Uitzending gemist

Leave a Reply

Your email address will not be published.