Contratiempo (2016) – Recensie

Recensie Contratiempo

Het aanbod op Netflix is enorm en soms voel je je een soort Indiana Jones die in de donkerste diepten van al die films en series aan het graven bent voor titels die maar weinig mensen kennen, maar toch eigenlijk niet mogen worden gemist. Verborgen parels die moeten worden blootgelegd en worden gedeeld met anderen. Het Spaanse Contratiempo is zo’n film.

Review Contratiempo

Adrián Doria (Mario Casas) is één van de succesvolste zakenmannen van Spanje. Ondanks z’n succes is hij in een situatie beland waar hij, ondanks z’n geld, niet kan uitkomen. Hij is door de politie in een hotelkamer ontdekt, samen met het levenloze lichaam van z’n minnares. Zelf beweert hij onschuldig te zijn, maar aangezien niemand uit de kamer kon (de ramen konden niet open en de deur zat met een kettinkje binnen dicht), is de politie overtuigt dat hij de dader is. Hij heeft nog slechts enkele uren voordat hij zal worden gearresteerd en hij schakelt de hulp in van Virginia Goodman (Ana Wagener), een gepensioneerde topadvocate die speciaal voor hem terugkomt. In zijn luxueuze appartement ondervraagt ze hem alsof ze de aanklager zelf is, om zo de waarheid boven tafel te krijgen.

“vanavond kijken…”


 Als je op zoek bent naar een extreem goede thriller hoef je eigenlijk niet verder te zoeken. Regisseur en schrijver Oriol Paulo weet op meesterlijke wijze een film neer te zetten die de kijker constant meer vragen doet stellen, laat twijfelen over wat er zich precies heeft afgespeeld en vooral je constant weet te verrassen. Met een mysterieuze, dreigende sfeer, een shot van een hotel dat zo uit The Shining zou kunnen komen en sterk acteerwerk is dit een titel die simpelweg niet mag missen in je Netflix-lijst. Eerlijk gezegd zou deze bovenaan moeten staan. Gelijk vanavond kijken!

Contratiempo is beschikbaar via Netflix

4 reacties op “Contratiempo (2016) – Recensie

  1. Een collega was hier ook al zo lyrisch over. Ik kijken dus. Maar ik vond het eerlijk gezegd te traag verlopen, de mensen te gestyleerd en de gesprekken nogal onnatuurlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published.