The 101-Year-Old Man Who Skipped Out on the Bill and Disappeared (2016) – Recensie

Recensie The 101 Year Old Man

De 100-Jarige Man die uit het raam klom en verdween was een film die me erg wist te vermaken. Met z’n luchtige toon, droge humor en Forrest Gump-achtige verhalen wat de 100-jarige Allan Karlsson (Robert Gustafsson) in z’n leven allemaal had mee gemaakt was het een geslaagde film. Op Netflix is al sinds het tijdje het vervolg te zien, inclusief een nog langere titel.

Review The 101 Year Old Man

Nadat Allan met z’n vrienden uit de eerste film al hun geld er doorheen hebben gejaagd is het de vraag wat de volgende stap in hun leven is. Tijdens de 101-ste verjaardag van Allan schenkt hij het laatste flesje “folksoda” uit. De smaak van dat flesje, dat hét antwoord van Rusland op Coca Cola moest zijn, is zo lekker dat de anderen meer willen. Allan herinnert zich dat het niet meer wordt gemaakt, maar dat hij nog wel weet waar hij de formule ervoor kan vinden. Het is het begin van een nieuwe zoektocht door Rusland en Zweden waarbij Allan en z’n groep achterna gezeten worden door anderen die de formule ook willen bemachtigen.

“een herhaling van zetten …”


 Dit vervolg doet eigenlijk precies hetzelfde als de originele film en is dus een herhaling van zetten waarbij het nieuwe er van af is en de situaties waar Allan over vertelt af en toe nog steeds bizar zijn, maar “normaler” als wat je als kijker al in het eerste deel hebt gehoord. Toch is dezelfde humor nog steeds aanwezig en als je daarvan hebt kunnen genieten toen Allan uit het raam klom, dan is het geen ramp om dit tweede deel ook te zien, zolang je verwachtingen maar niet te hoog zijn.

2 reacties op “The 101-Year-Old Man Who Skipped Out on the Bill and Disappeared (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.