Vraag van de week: Kijk je bij series altijd de intro?

Vraag van de week

Met het grote aanbod van series (zowel op TV als op VOD-platforms) kijken we met z’n allen heel wat af. Elke serie heeft z’n opening, een intro die de toon zet, laat zien wie er allemaal aan werken en wie de aflevering geregisseerd heeft. Als je echter zo’n serie “binge watched” kan dat bij sommige titels elke keer minstens anderhalve minuut zijn die eigenlijk hetzelfde is als de rest van de show. Zelf spoel ik daar snel doorheen zodat ik bij hetgeen kom wat ik echt wil zien. Iets waar ik eigenijk niet over nadenk, totdat ik recent een gesprek had met iemand hierover. Die vertelde me juist dat hij juist altijd de intro’s wil zien en er niet tegen kan als z’n vriendin het door wil spoelen. Hij vindt het een toevoeging aan de hele beleving en een rustmomentje tussen afleveringen. Het maakte me benieuwd hoe anderen dat doen, dus vandaar deze week de simpele vraag:

Kijk je bij series altijd de intro?

3 reacties op “Vraag van de week: Kijk je bij series altijd de intro?

  1. Ligt aan de intro, maar ja… ik kijk ze zeker. Sterker nog, van series als Game of Thrones en American Horror Story wil ik de intro’s absoluut niet missen!

  2. Dat ligt echt aan de intro. Die van Orange is the New Black vind ik zo irritant dus die sla ik over, maar bij Game of Thrones kijk ik altijd, vooral om te zien wie er in de aflevering zit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.