Dirty Dancing 30 jaar!


Toen de film Dirty Dancing uitkwam in de bioscopen had niemand verwacht dat het verhaal van de 16-jarige Frances Houseman genaamd Baby, de gedachtes van filmliefhebbers en tieners over de wereld zou veroveren. Bijna iedereen van ons heeft Dirty Dancing van Emile Ardolino wel meer dan een keer gezien! Dat komt door de magische mix van muziek, dans, nostalgie en romantiek tussen Johnny (Patrick Swayze) en Baby (Jennifer Grey). Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf de film nooit in z’n geheel heb gezien, maar het feit dat ik diverse scènes ken, zegt genoeg over de “staying power” van deze film
Is het al weer echt 30 jaar geleden sinds Dirty Dancing uitkwam? Ja, de eerste vertoning van de film was tijdens het Cannes Film festival in mei 1987 en datzelfde jaar kwam deze in de VS uit op 21 augustus. Er zijn veel manieren om dit geweldige jubileum te vieren, laten we een kijkje nemen naar een paar. Shopalike heeft voor Dirty Dancing 30ste soundrack verjaardag 10 feiten gebundeld in een infographic.

“Dirty Dancing” thema events

De New York Times meldt dat hostels in de omgeving van Virginia en North Carolina, waar de film werd gefilmd, verschillende pakketten aanbieden dit weekend, beginnend van vrijdag 11 augustus (Het verhaal vond plaats in de Catskill bergen in Sullivan County, N.Y. in de 1960’s). Dat is natuurlijk de perfecte plaats om dit jubileum te vieren.

“Dirty Dancing”: 30ste Verjaardag Editie

Er is een gelimiteerde Collectors Dirty Dancing: 30ste verjaardag Editie met exclusieve memorabilia, nog nooit vertoonde interview materiaal en nieuwe features (DVD + Blu-ray + Digitaal). Een ‘must have‘ voor alle Dirty Dancing fans.
Dirty Dancing soundtrack in cijfers
Volgens het interview met Tom Power, dat in dezelfde studio werd gehouden als waar de soundtrack van Dirty Dancing werd opgenomen door Michael Lloyd, waren er wat moeilijkheden met het maken van deze “kleine film”. De producer Vestron Pictures wist namelijk geen grote ster voor de film te regelen aangezien er geen budget voor was. Uiteindelijk was dat geen probleem en deed Dirty Dancing het beter dan verwacht. Het album(soundtrack) werd een verbazingwekkende 32 miljoen keer verkocht en verkoopt 30 jaar later zelfs nog steeds goed wereldwijd. De soundtrack werd uitgegeven op 4 augustus 1987. Om de 30ste verjaardag te vieren heeft het internationale team van ShopAlike de 10 meest interessante feiten voor je verzameld over de Dirty Dancing soundtrack in een infographic.

Dirty Dancing in Nederland

Dirty Dancing draaide iets later in de Nederlandse bioscopen dan in de VS, maar nog steeds in 1987, namelijk precies 30 jaar geleden op 13 november. Echter maakte dit geen verschil en werd Dirty Dancing ook in Nederland één van de grote hits in de jaren 80.

Leave a Reply

Your email address will not be published.