Overdrive (2017) – Recensie

Recensie Overdrive

Eén van de nieuwste toevoegingen aan de Fast & Furious familie was in de laatste film Scott Eastwood, zoon van Clint Eastwood. Hij speelde een karakter die enkel een irritante toevoeging was en hij wist me dan ook niet te overtuigen van z’n acteertalent. Het was gelukkig een bijrol, maar in Overdrive (dat toevallig ook over een groep gaat die een diepe passie voor auto’s heeft) speelt hij één van de hoofdrollen. Laat hij hier een andere kant zien?

Review Overdrive

Andrew Foster (Scott Eastwood) en Garrett Foster (Freddie Thorp) zijn twee autostelende broers. Ze hebben hun zinnen gezet op een hoogst exclusieve Bugatti, die door het zuiden van Frankrijk wordt vervoerd. Ondanks dat het stelen van de auto zeer gevaarlijke en moeilijk is (uit een rijdende vrachtwagen), slagen ze. Ze komen er echter al snel achter dat ze deze auto niet hadden moeten uitkiezen. Hij blijkt van een lokale onderwereldfiguur te zijn, die ze weet te vinden. Hun laatste uur lijkt te zijn geslagen, maar ze weten gebruik te maken van de rivaliteit met een andere succesvolle crimineel en te beloven dat ze bij hem een uiterst zeldzame Ferrari kunnen stelen. Met een tikkende klok en hun levens op het spel moeten ze proberen in korte tijd hun odpracht uit te voeren.

Fast & Furious light…


 Je kan er lang of kort over praten, maar dit is puur en simpel een Fast & Furious-light. Ook hier zijn de onderlinge relaties belangrijk, proberen de twee broers anderen te slim af te zijn en zijn er diverse auto-gerelateerde actiemomenten. Eastwood is hier wat beter te verteren in vergelijking met zijn eerder genoemde rol en de film heeft een aantal vermakelijk momenten. Toch is dit wel een titel die snel zal worden vergeten, maar als je gewoon zin hebt in een lichte actiefilm dan biedt Overdrive wel wat vermaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.