Wheelman (2017) – Recensie

Wheelman recensie

De kwaliteit van de nieuwere Netflix films begint langzaam het nivo te bereiken van de series die ze maken. Een lange tijd waren hun eigen films (op een aantal uitzonderingen na) vaak teleurstellend, maar het worden steeds meer titels die je wilt zien. Geldt dat ook voor één van hun nieuwste films, Wheelman?

Review Wheelman

De titel laat er geen twijfel over bestaan waar deze film over gaat. De titel Driver was al gebruikt (en een film waar deze door velen logischerwijs mee vergeleken zal worden), dus viel de keuze op Wheelman (overigens niet te verwarren met de videogame met dezelfde titel waarin Vin Diesel de hoofdrol speelde) waarin Frank Grillo de rol van de “getaway driver” speelt. Hij staat over de telefoon in contact met zijn opdrachtgever, maar wanneer bij een bankoverval wordt gebeld door een onbekend nummer en te horen krijgt dat hij de mannen waar hij mee werkt moet achterlaten is dat het begin van een onzekere nacht, waarbij hij niet weet wie hij moet vertrouwen en waarin hij z’n leven niet zeker is.

“spannende actiethriller…


 De film doet op bepaalde punten sterk denken aan een criminele versie van de film Locke met Tom Hardy, aangezien 95% van de film geschoten is op of in de auto. De camera verlaat die punten amper en het is aan de Wheelman om door te bellen met diverse partijen er achter te komen wat er allemaal gaande is, terwijl hij ook moet proberen z’n familie in veiligheid te brengen. Het is dus Grillo waar je het grootste gedeelte van de film naar kijkt en die laat zien dat hij je als kijker kan overtuigen. Het maakt van Wheelman een spannende actiethriller die heerlijk onvoorspelbaar is. Daarmee is ook deze titel een Netflix-film die je wilt toevoegen aan je lijst.

3 reacties op “Wheelman (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.