American Made (2017) – Recensie

Recensie American Made

De afgelopen jaren zijn dankzij Netflix en haar drugsserie Narcos verhalen die te maken hebben met de Zuid-amerikaanse drugshandel populair geworden. De geschiedenis van Pablo Escobar en alle gerelateerde documentaire waren een groot succes voor de service. Het moment dus om op die populariteit mee te liften in de vorm van American Made, waarin Tom Cruise de hoofdrol speelt.

Review American Made

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Barry Seal (Tom Cruise), een commerciële piloot die zo nu en dan wat illegale sigaren Amerika binnen smokkelt om wat bij te verdienen. Hij wordt benadert door Monty Schafer (Domhnall Gleeson) van de CIA en wordt gevraagd of hij misschien voor hen een eigen business wil beginnen. Een bedrijf dat officieel niets met de CIA te maken heeft, maar waarbij Seal vluchten naar Zuid-Amerika moet doen om drugs en wapens te brengen. Hij stemt toe en dat heeft een enorme impact op z’n leven.

“boeiende, onderhoudende film…”


 Het is dat je weet dat Barry Seal echt heeft bestaan, maar wat er allemaal in deze film gebeurt is bijna niet te geloven. Seal was bij veel belangrijke momenten in de Zuid-Amerikaanse geschiedenis betrokken en werkte zelfs voor Pablo Escobar en verdiende dankzij de ondersteuning van de CIA zo veel geld dat hij niet meer wist waar hij het moest verstoppen. Cruise is, zoals je van hem gewend bent, z’n charmante en goedlachse zelf wat in dit geval prima past in de rol. Het resultaat is een boeiende, onderhoudende film met een heerlijk sfeertje die fans van Narcos ongetwijfeld zal aanspreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.