Vraag van de week: Zie jij veranderingen in de interactie met je lezers?

Vraag van de week

Afgelopen vrijdag was ik aanwezig bij de feestelijke heropening van de nieuwe IMAX zaal in Pathé Schouwburgplein. Een leuke avond, waarbij aanwezigen presentaties kregen over wat IMAX als bedrijf doet en daarnaast wat Pathé van plan is. Als afsluiting werd Thor: Ragnarok vertoond. Daarvoor was er nog tijd om een praatje te maken en daar kwam ik Paul van de Filmliefhebber, Gwen van Be Cool, Sodapop en Rick van De Filmrecensent tegen. Iets wat me persoonlijk de afgelopen maanden opvalt (en Paul en Gwen merkten dat ook wel), is dat er wat minder gereageerd wordt op artikelen. Het kan natuurlijk zijn dat dit komt omdat de warme zomermaanden net zijn geweest en mensen dan sowieso wat minder online zijn, maar het kan ook zo zijn dat het “bloglandschap” ook aan het veranderen is. Qua bezoekersaantallen zie ik overigens geen daling, maar ik ben wel benieuwd hoe anderen dit ervaren.

Wat is jouw ervaring met veranderingen in interactie met je lezers?

7 reacties op “Vraag van de week: Zie jij veranderingen in de interactie met je lezers?

 1. Ja, dat is zeker minder. Van mijn kant maar ook van de andere kant. Ik denk ook er inmiddels ook zoveel filmblogs zijn, dat het landschap een beetje verzadigd raakt. Het is bijna niet mee bij te houden. Vernieuwend zijn is dan lastig en om weer ergens dezelfde recensie te lezen is ook niet altijd leuk. Ik probeer wel de leuke artikelen eruit te kiezen en daar op te reageren, maar dat lukt ook niet altijd. Ook filmblogs.nl elke dag bezoeken doe ik niet meer, puur vanwege het grote aanbod. Dat is natuurlijk niet erg, maar overzichtelijk is het voor mij ook niet meer.

  Wij merken het ook niet aan de bezoekersaantallen, want die stijgen ook nog steeds. Toch twijfel ik of we in onze huidige vorm nog doorgaan. We gaan het zien in 2018.

 2. Het booglandschap verandert misschien wel. Er worden zoveel items geplaatst en in alle eerlijkheid is het ene bericht interessanter dan de andere. Ik lees bijvoorbeeld veel liever artikelen of columns dan filmrecensies. Het grootste probleem is tijd en om de tijd te nemen om een leuke reactie achter te laten. Een korte reactie “Ik heb deze ook gezien” of “Ik vond ‘m ook leuk” voegt naar mijn mening dan ook niet zoveel toe.

  Daarentegen zie ik op social media wel veel communicatie. Vooral op Facebook posts wordt vaak gereageerd en zelfs in het chatvenster van Messenger. Ergens is dat ook leuker, omdat je direct interactie hebt met je bezoeker. En ja, vaak zijn het dan wel de mensen die je al “kent”.

 3. Ik krijg niet per se (veel) minder reacties dan eerst, maar de interactie in het bloglandschap is wel iets gedaald ja. Misschien ligt dat er ook aan dat ik naar mijn gevoel wat minder toegankelijk schrijf – ik zou, zoals veel andere bloggers – puntiger kunnen noteren wat ik goed en minder goed vond (en het daar ook bij kunnen houden, met zo’n standaard navertelling van de plot) – maar dat is gewoon echt mijn stijl niet, dus ik houd graag vast aan een meer verhalende en verwijzende stijl, die hopelijk ook nog steeds zoveel mogelijk bezoekers kan bekoren. Overigens is er van mijn kant niet echt iets veranderd, ik ben wel erg druk maar als ik niet aan reageren toekom laat ik mails vaak openstaan en doe ik het later.

 4. Vaak ontbreekt me de tijd om een goed geformuleerde reactie te schrijven. Ik ben te kritisch over mijn schrijfsels om snel spontaan een reactie te plaatsen en het moet wel meer zijn dan ‘Ik vond ‘m ook leuk’ zoals Paul terecht opmerkt. Dankzij Filmblogs.nl check ik wel meer recensies dan ooit, maar ik loop nogal achter met lezen aangezien het aanbod groot is en ik pas recensies lees nadat ik de besproken film heb gezien.

 5. Absoluut minder.
  Volgens mij neemt de verbinding met Facebook die rol over. Daar wordt meer op gereageerd. Wat ook logisch is, het medium leent zich meer tot instant response en discussies.

Leave a Reply

Your email address will not be published.