Thor: Ragnarok (2017) – Recensie

Recensie Thor Ragnarok

Als je naar het Marvel Cinematic Universe kijkt zijn er bepaalde karakters die vaker gebruikt worden voor komedie in vergelijking met anderen. De Hulk heeft vaak die rol, meestal fysieke komedie (denk bijvoorbeeld aan het moment waarop hij Loki een paar keer heen en weer sloeg), maar als je naar de rest van The Avengers kijkt dan is Thor ook vaak een bron van humor. In de eerste film was hij een “fish out of water” die opviel omdat hij anders praatte en hier op aarde geen idee had hoe alles werkte. Die humor was er ook in andere films waarin hij zat. Het was dan ook fantastisch nieuws om te horen dat Taika Waititi Ragnarok zou regisseren. Hunt for the Wilderpeople en What We Do in the Shadows waren hilarisch en Boy was ook een erg goede film. Maar zoals we in het verleden zagen met Edgar Wright en Antman, is er altijd een risico dat de visie die een regisseur heeft niet overeenkomt met die van de studio. Gelukkig had Waititi dit probleem niet en heeft hij een film af weten te leveren waarin zijn soort humor intact is.

Review Thor Ragnarok

In deze derde Thor film is Asgard in gevaar aangezien een nieuwe vijand aan de macht probeert te komen. Wanneer hij terecht komt op een andere planeet en geen directe mogelijkheid heeft om terug te keren, moet hij hulp en een manier vinden om weer naar z’n thuisplaneet te gaan en deze te redden.

“een leuke avond in de bioscoop…”


 Meteen vanaf het begin is het duidelijk dat Thor: Ragnarok ÊÊn doel heeft: een vermakelijke en grappige film zijn en daar slaagt het voortreffelijk in. Natuurlijk heeft de film z’n serieuzere en dramatische momenten, maar het merendeel van de film draait om plezier. Chris Hemsworth speelt z’n rol zoals we van hem gewend zijn, maar ook de rest van de cast (inclusief nieuwe acteurs) zijn goede toevoegingen en er zijn een paar leuke verrassingen (helemaal als je de trailer niet hebt gezien). De Hulk heeft hier ook in vergelijking met eerdere titels een grotere rol. Visueel volgt de film de vorige films en de planeet waar Thor op terecht komt is een erg kleurrijke.

De veranderingen die Thor meemaakt zullen waarschijnlijk wel tot wat discussie leiden, maar het past goed bij het verhaal. In vergelijking met de overige Marvel films is dit waarschijnlijk de grappigste, dus als je op zoek naar een leuke avond in de bioscoop dan is de keuze voor deze film een makkelijke.

4 reacties op “Thor: Ragnarok (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.