Het “nieuwe” Pathé Schouwburgplein

Pathé Schouwburgplein buiten

Alhoewel Pathé Schouwburgplein in 1996 de deuren opende, is het als je kijkt naar de locatie de op een na oudste bioscoop van Rotterdam (na Cinerama). Tijdens de iets meer dan twintig jaar dat deze bioscoop bestaat is het bioscooplandschap in Rotterdam sterk veranderd. Diverse bioscopen sloten de deuren, Pathé opende bij de Kuip een nieuwe, grotere vestiging en de stad had een lange tijd slechts vier locaties waar filmliefhebbers terecht konden. Het laatste jaar zijn KINO en Euroscoop Schiedam nieuw, wat betekent dat Pathé Schouwburgplein ook iets moet doen om aantrekkelijk te blijven voor het huidige publiek. De grauwe buitenkant en het gebrek aan beenruimte in de zalen maakten deze locatie minder aantrekkelijk, maar daar komt nu langzaam verandering in. Ik ging langs om een kijkje te nemen en te horen wat Pathé van plan is om deze locatie aantrekkelijk te houden voor het bioscooppubliek.

De afgelopen maanden hebben de kleine zalen beneden een verbouwing ondergaan, waardoor ze er frisser uitzien en de beenruimte vergroot is. Dit is echter niet het enige en ook de komende tijd heeft bioscoop nog grootste plannen.

Pathé Schouwburgplein IMAX zaal beneden
Pathé Schouwburgplein IMAX zaal
IMAX zaal Pathé Schouwburgplein

Op het moment wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe IMAX zaal, die vanaf komend weekend weer voor het publiek toegankelijk zal zijn. De zaal is helemaal leeggehaald en er is alles aan gedaan om de ervaring te verbeteren. Het doek is iets meer naar achteren geplaatst en de opbouw waarop de stoelen zijn geplaatst is opnieuw neergezet, ook hier met als doel om de bezoeker meer beenruimte te bieden.
Loveseats Pathé Schouwburgplein IMAX

Daarnaast biedt deze zaal, als eerste in de stad, loveseats aan, waardoor je als stel dus heerlijk tegen elkaar aan kan zitten zonder een vervelende armsteun ertussen. De rugleuningen op de voorste rij kunnen naar achteren worden gekanteld, zodat je ook op deze plekken een beter zicht op het scherm krijgt. Met grote verlichte IMAX-logos achter de doeken van de muren en donkere stoelen ziet de zaal er strak uit.

Zaal zeven opbouw
Zaal 7 Pathé Schouwburgplein

Zaal zeven wordt ook getransformeerd en ziet er op het moment nog leeg uit, maar ook die moet over een aantal weken meer comfort gaan bieden, net zoals de overige zalen die de komende maanden nog verbouwd zullen worden.

Met de nieuwe zalen kan de buitenkant niet achterblijven. Alhoewel de planning was om hier al mee bezig te zijn, is er wat vertraging ontstaan. Toch verwacht Pathé binnenkort een start te maken om de vieze, grauwe golfplaten te gaan vervangen waardoor ook de buitenkant weer een uitstraling krijgt die een stuk aantrekkelijker is. Al met al nodige verbeteringen die er voor moeten zorgen dat Pathé Schouwburgplein ook in de komende jaren een aantrekkelijke locatie blijft om van films te genieten.

2 reacties op “Het “nieuwe” Pathé Schouwburgplein

Leave a Reply

Your email address will not be published.