Spielberg (2017) – Recensie

Recensie Spielberg

Er zijn van die regisseurs die voor altijd zullen worden genoemd in het rijtje van de besten. Steven Spielberg is daar uiteraard eentje van. Een regisseur die een indrukwekkend oeuvre heeft opgebouwd. Hij was verantwoordelijk voor de eerste blockbuster in de vorm van Jaws, maakte klassiekers als E.T., Close Encounters of the Third Kind, de Indiana Jones films, Saving Private Ryan, Schindler’s List en nog veel meer. De documentaire Spielberg kijkt samen met hemzelf en de mensen met wie hij samenwerkte terug naar z’n carrière tot nu toe.

Review Spielberg

Gedurende twee en een half uur komen z’n jeugd aan bod, wat voor effect de scheiding van z’n ouders op hem had (wat ook terug te zien is in z’n films) en hoe hij uitgroeide tot 1 van de meest succesvolle regisseurs. Zijn grootste films komen allemaal aan bod, waarbij Spielberg (en anderen) vertellen over hun ervaringen, maar ook collega’s als Martin Scorcese, George Lucas en Francis Ford Coppola. Het resultaat is boeiend om te kijken en een must see voor elke filmliefhebber. Het is niet elke dag dat je een kijkje kan nemen in de keuken van zo’n invloedrijk persoon, wiens werk over vijftig of honderd jaar nog steeds zal worden bekeken.

Spielberg is beschikbaar via het HBO-pakket van Ziggo

Lees ook: Films over film

2 reacties op “Spielberg (2017) – Recensie

  1. Momenteel lees ik zijn “unautherised biography”. Heerlijk leesvoer, en best ontnuchterend.
    Maar, hij blijft mijn favoriete regisseur. Zonder twijfel. E.T., Indiana Jones, BTTF en Close Encounters, Jurassic Park, Minority Report, …films waar nog steeds intens van kan genieten.

    • Ben wel benieuwd waarom het ontnuchterend is…

      Maar als je er aan toe komt deze documentaire zeker een keertje opzetten 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.