Long Shot (2017) – Recensie

Recensie Long Shot
De afgelopen weken zijn er een aantal nieuwe “true crime” documentaires op Netflix verschenen. Een genre waar ik persoonlijk met veel interesse naar kijk en met een lengte van slechts 39 minuten was Long Shot een interessant tussendoortje met een bizar verhaal.

Review Long Shot

Stel je komt aan bij je werk, wordt opgepakt en blijkt de hoofdverdachte te zijn voor een moord waar je niet bij betrokken was. Dat is precies wat Juan Catalan overkwam. Hij wist precies waar hij was (een honkbalwedstrijd), maar hoe bewijs je dat? Z’n advocaat besluit beelden in te zetten van een onuitgezonden aflevering van Curb Your Enthusiasm om de onschuld van Juan te bewijzen.

Het is onvoorstelbaar hoe het er kan toegaan in een rechtszaak en dat deze man een grote kans had om veroordeeld te worden voor iets waar hij helemaal niets van afwist. Iemand wiens leven totaal verwoest had kunnen zijn als hij niet het geluk had dat er toevallig opnames voor een televisieserie gemaakt werden, z’n advocaat hier achter kwam en die opnames ook nog eens in de buurt te zijn geweest waar Juan zich bevondt. De documentaire is stijlvol gemaakt en laat zien hoe moeilijk het kan zijn om je onschuld te bewijzen, ook al hoort het motto te zijn “innocent until proven guilty”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.