Kingsman: The Golden Circle (2017) – Recensie

Recensie Kingsman The Golden Circle

Eigentijds, gewelddadig en spannend waren de drie eigenschappen die ik toekende aan de originele Kingsman film. Een titel die me zeer positief wist te verrassen en ik keek dan ook erg uit naar het vervolg. Natuurlijk weet je van tevoren dat de initiële verrassing er niet meer zal zijn (hetzelfde was het geval voor bijvoorbeeld Guardians of the Galaxy 2), maar dat hoeft niet erg te zijn als dat vervolg weet te vermaken. Slaagt Kingsman: The Golden Circle daarin?

Review Kingsman The Golden Circle

Na de gebeurtenissen van deel één werkt Eggsy uiteraard nog steeds voor de Kingsman. Tijdens een spectaculaire opening, die op momenten lijkt op een Gymkhana video van Ken Block, wordt hij aangevallen door een oude bekende. Alhoewel hij z’n belager weet af te schudden blijkt uiterst gevoelige informatie over Kingsman en z’n agenten in de verkeerde handen te zijn gekomen. Hierdoor moeten de Kingsman naar Amerika toe om hulp te vragen bij een “collega” spionnen organisatie, zodat ze het samen op kunnen nemen tegen een nieuwe, gezamenlijke vijand die de drugshandel legaal wil maken en letterlijk kan beslissing over de levens van miljoenen mensen.

“meer dan genoeg om van te genieten…”


 The Golden Circle volgt qua actie, humor (en grofheid) de lijn van de eerste film. Was je dus fan van het origineel, dan biedt ook deze titel meer dan genoeg om van te genieten. Julianne Moore heeft duidelijk plezier in haar rol als slechterik Poppy, die met haar obsessie met het Amerika van de halverwege de vorige eeuw een eigen wereld heeft neergezet die origineel aanvoelt, inclusief een bizarre rol voor een groot popartiest.. De andere spionnenorganisatie is een leuke toevoeging en het is een genot om naar Pedro Pascal, Channing Tatum en Jeff Bridges te kijken. Halle Berry krijgt niet al te veel te doen en haar karakter voelt het zwakst aan. De situaties waarin ze zich begeven hebben we al in Bond-films gezien, maar niet op de manier waarop ze hier zijn uitgewerkt. Kan me namelijk geen vingercondooms en shots van het inbrengen van iets herinneren. Met een speelduur van 2 uur en 21 minuten is de film lang, maar persoonlijk vond ik dat geen probleem. Als je je bedenkt dat de initiële versie meer dan drie uur was en de studio overwoog het als twee delen uit te brengen (wat gelukkig niet is gebeurd), hoop ik echter wel dat regisseur Matthew Vaughn nog een directors cut zal uitbrengen. Want dit tweede deel was weer erg vermakelijk.

4 reacties op “Kingsman: The Golden Circle (2017) – Recensie

    • Het nieuwe is er af en als ik er eentje nogmaals zou moeten kijken dan gaat m’n voorkeur uit naar het origineel. Toch heb ik me met deze ook goed weten te vermaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.