Vraag van de week: Wat voor film zou jij maken?

Vraag van de week

Aangezien het weekend voor mij iets anders verliep dan gepland, had ik deze week geen tijd om een vraag voor deze week te verzinnen. Gelukkig heb ik een fantastisch blognetwerk om op terug te vallen en Noah van Typziekte stuurde me de volgende vraag op:
Als je ooit zelf een film zou maken, hoe zou zo’n film er dan uit gaan zien, en waar zou het over gaan?

Nu staat me vaag bij dat een soortgelijke vraag wel eens gesteld is, maar voor velen is het mogelijk een nieuwe. Als ik zelf een film zou maken denk ik dat ik zou kiezen voor een documentaire omdat dat het echte leven op een interessante wijze kan opnemen en altijd onvoorspelbaar is. Welk onderwerp weet ik niet precies, maar waarschijnlijk een link met film. Misschien eentje over filmbloggers?

Als je ooit zelf een film zou maken, hoe zou zo’n film er dan uit gaan zien, en waar zou het over gaan?

2 reacties op “Vraag van de week: Wat voor film zou jij maken?

 1. Ja ik stelde de vraag niet zomaar aangezien het een vraag is welk ik zeker een paar keer in de week overdenk.

  Ik ben namelijk van plan een film te gaan maken. Dat is mijn droom. Ik wil de beste Nederlandse film ooit maken. Eentje die de bioscopen gaat veroveren, en de mensenharten.

  Ik wil een emotioneel meesterwerk maken wat iedereen breekt.

  Ik wil een mix van drama en mysterie, realistisch maar ook onverklaarbare gebeurtenissen. Ik wil een bepaalde christelijke symboliek in de film. Ik besef dat als de film geen Jezus als doel heeft, de film zinloos is. Maar dat is denk ik geen opinie die anderen hier delen.

  Maar goed, ik had al een plot en een stuk script. Maar ik ben ervan overtuigd dat het nog vele malen beter kan. Wellicht ietwat te perfectionistisch.

  Maar nu heb je in ieder geval beetje een beeld 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.