Euroscoop Schiedam: Een eerste kennismaking

Euroscoop Schiedam bioscoop Eerste kennismaking
Bij de eerste aanblik van Euroscoop Schiedam vraag je je af wanneer deze nieuwe bioscoop z’n deuren zal openen. Er zijn overal bouwvakkers bezig, kranen hijsen nog allerlei dingen naar boven en de buitenkant is zelfs nog open. Toch zullen de deuren in minder dan twee weken, op 11 oktober, geopend worden. Alhoewel Schiedam na het verdwijnen van Monopole en het Passage Theater geen bioscopen meer had die dagelijks geopend waren, heeft de stad binnenkort dus een nieuw multiplex (en meer). Ik ging vorige week langs om een kijkje te nemen.

Uitgaanscentrum

Euroscoop Schiedam in aanbouw
Euroscoop Schiedam ligt op loopafstand van Station Schiedam en is ook vanaf de snelweg makkelijk te bereiken. Op de onderste lagen van het complex kan tegen betaling worden geparkeerd, waarna je met de trap of lift naar boven op het plein voor de bioscoop uitkomt.

Euroscoop Schiedam Happy Italy De Beren

Rechts zijn twee grote ruimten waar restaurants van de Beren en Happy Italy zich zullen vestigen en het plein zelf zal ook gedeeltelijk als terras worden gebruikt. Naast deze eetgelegenheden zal er nog een horecagelegenheid komen evenals een casino en glowgolf. Maar ik ben hier natuurlijk voor de bioscoop zelf.

Binnenkomst

Euroscoop Schiedam ophangen letters
Euroscoop is van origine een Belgische bioscoopketen, die al vestigingen heeft in Tilburg en Maastricht en nu aan het uitbreiden is naar de Randstad (na Schiedam zullen ook nog Den Haag en Amsterdam volgen). In Schiedam wordt het groots aangepakt. Terwijl de letters van Euroscoop boven de ingang worden opgehangen, stap ik naar binnen. Het eerste wat je ziet is een grote ruimte waar het kassa gedeelte in aanbouw is.

Euroscoop Schiedam binnen kassa

Aan de linkerkant zijn achter een glazen afscheiding de ingangen van een aantal van de zalen te zien en zie je als je naar boven kijkt de 4K projectoren staan.
Euroscoop binnen ingang zalen projectoren

Als je verder het gebouw inloopt is de koeling al zichtbaar voor het gedeelte waar de versnaperingen te vinden zullen zijn.

Euroscoop Schiedam binnen eten
Euroscoop Schiedam binnen2

Zalen

Hierna heb je toegang tot elf zalen. De drie zalen die ik heb gezien zijn ruim opgezet.

Euroscoop Schiedam foto zaal
De zwarte, iets naar achter gekantelde, stoelen zijn comfortabel en er is veel beenruimte. Er wordt nog gewerkt aan de afwerking, maar de zalen zien er netjes uit. In totaal biedt de bioscoop plaats voor 2600 bezoekers.

Aanbod

Euroscoop Schiedam zaal
De films die getoond zullen worden zijn vergelijkbaar met wat andere grote concerns aanbieden en Euroscoop zal bij elke film een pauze hebben. Euroscoop heeft op het moment nog geen kaart die vergelijkbaar is met Pathé Unlimited, Movie Pass of Cineville pas, maar heeft wel plannen om dit in december te introduceren.

Conclusie

Euroscoop Schiedam vanaf station
Er moet nog veel gebeuren voordat alles helemaal af is. De hele entree en ontvangstruimtes moeten nog bekleed en ingericht worden en er zullen in de bioscoop ook nog twee barren komen, waarvan ééntje die in Schiedam natuurlijk niet kan ontbreken: een jeneverbar. Er wordt keihard gewerkt en ik ben dan ook heel benieuwd hoe het eindresultaat er over twee weken uit zal zien. Schiedammers kunnen echter blij zijn met de komst van een nieuwe moderne bioscoop in hun eigen stad dat deel uitmaakt van een nieuw uitgaanscentrum.

3 reacties op “Euroscoop Schiedam: Een eerste kennismaking

Leave a Reply

Your email address will not be published.