Hoe organiseer je de perfecte filmavond?

Filmavond organiseren

De zomer is nog maar net voorbij, maar het herfstweer hangt al enkele weken in de lucht. Waar in hartje zomer veel avonden buiten werden doorgebracht, gaat de focus nu weer naar binnenhuisactiviteiten. En wat is er dan leuker dan lekker een film kijken? Speciaal voor iedereen die een filmavond wilt organiseren, heeft De Filmkijker in samenwerking met Kaartenhuis, de volgende tips:

1. Nodig je filmvrienden (op tijd) uit


Een filmavondje kan niet zonder vrienden of andere gasten. Nodig ze op tijd uit, zodat ze een plekje in hun agenda kunnen reserveren. Maak hiervoor gebruik van bijvoorbeeld een Datumprikker, om een datum en tijdstip te vinden waarop iedereen kan. Of een stukje origineler en verrassend, stuur een keer een leuke uitnodigingskaart voor je filmavond. Je kunt onder andere uitnodigingen maken bij Kaartenhuis.

2. Selecteer de films en maak een programma


Als gastheer of gastvrouw van de filmavond kun je zelf kiezen of je je bezoekers wilt vermaken met een aantal zelfgekozen films, of dat de gasten zelf ook een eigen film mee mogen brengen. Het is sowieso leuk om een thema uit te kiezen, zodat er een rode draad te vinden is. Zeker als er meer dan twee films worden gekeken is het leuk, omdat je de films beter met elkaar kunt vergelijken. Kies bijvoorbeeld drie films uit één genre, drie films met dezelfde acteur, drie films van dezelfde regisseur, films die in een bepaalde stad zijn opgenomen of drie films die een Oscar hebben gewonnen voor de beste film. Gebruik je eigen inspiratie, maar als je er niet uit komt dan is dit de belangrijkste tip: Bekijk welke films ik een 10 heb gegeven.

3. Haal wat lekkers in huis


Popcorn mag natuurlijk niet ontbreken, maar daarmee kom je een lange avond niet door. Zorg voor lekkere drankjes en hapjes. Bereidt het lekker van tevoren, zodat je tijdens de films alles snel uit de koelkast kunt halen. Zonde om een stukje van de film te missen of de film op pauze te moeten zetten. Moeten je gasten na de avond terug naar huis met de auto? Zorg dan ook voor voldoende alcoholvrije drankjes. Weet je niet precies wat iedereen lekker vindt? Vraag het dan gewoon.

4. Maak je huis helemaal comfortabel


Zorg voor voldoende fijne stoelen en lekkere kussens voor op de bank. Het wordt immers een lange zit. Als je dan niet lekker zit, is dat gewoon niet prettig. Zet tissues in de buurt als jullie een tearjerker gaan kijken. Zo kan iedereen zich straks helemaal thuis voelen en compleet verliezen in de film.

4 reacties op “Hoe organiseer je de perfecte filmavond?

Leave a Reply

Your email address will not be published.