The Hitman’s Bodyguard (2017) – Recensie

Recensie The Hitman's Bodyguard

Alhoewel Ryan Reynolds nooit een acteur was die ik heel bijzonder vond of waar ik veel films van keek, wist hij zichzelf dankzij Deadpool weer goed in the picture te spelen. De film, waar hij zelf erg bij betrokken was om te realiseren, was een onverwacht groot succes. Met één van de eerste posters van deze film, die de poster van The Bodyguard parodieerde, leek dit ook een film te zijn die de moeite waard was om te kijken. Helemaal als je je bedenkt dat Reynolds samen met Samuel L. Jackson het scherm zou delen, een acteur die zichzelf helemaal geeft, ongeacht welke film dat is. Resulteert dat echter ook in een leuke film?

Review The Hitman's Bodyguard

Michael Bryce (Reynolds) is de beste bodyguard in de wereld…totdat één van z’n opdrachten niet helemaal zoals gepland verloopt. Hij heeft nog steeds werk, maar niet meer van het nivo dat hij gewend was. Ondertussen is huurmoordenaar Darius Kincaid (Jackson) opgepakt. Hij heeft informatie over een oorlogscrimineel (gespeeld door Gary Oldman), die er alles voor over heeft om hem uit te schakelen. Door omstandigheden komen Michael en Darius samen en is het aan Michael om er voor te zorgen dat Darius veilig in Den Haag komt om te getuigen bij het Internationaal Gerechtshof. De twee kunnen echter maar moeilijk met elkaar opschieten.

” Geen leuke film…”


 Je zou verwachten dat het een genot is om Reynolds en Jackson ruzie te zien maken, maar helaas is dat niet het geval. De grappen weten niet vaak genoeg hun doel te raken en er zijn momenten die ronduit vervelend zijn (Samuel L. Jackson die op een gegeven moment begint te zingen, Selma Hayek die verschrikkelijk is om naar te kijken). Met een speeltijd van bijna twee uur is de film ook te lang. Zijn er dan redenen om de film wel te kijken? Naar mijn mening weinig. Het enige wat enigszins leuk was om te zien was een achtervolging in het centrum van Amsterdam en een aantal andere actiemomenten, maar als film voelt het als een lange zit. Geen leuke film dus, die moeilijk uit te zitten is.

11 reacties op “The Hitman’s Bodyguard (2017) – Recensie

  1. Oh, verrassend. Ik vond em erg leuk. Zwak voor Jackson (ja, ik weet dat ‘ie vaak hetzelfde doet, maar de man is toch een fenomeen op zichzelf), en Reynolds trok ik ook goed. De film was inderdaad lang, maar ook daar heb ik me nooit echt aan gestoord. Scènes in Amsterdam waren heerlijk, mooie beelden en strak gemonteerd.

  2. Amsterdam stond er mooi op maar Den Haag was niet meer dan een digitale skyline op beelden van Sofia. Toen ze de Haagse metro ingingen was wel het grappigste moment van de film in Pathe Spuimarkt.

    • Ja, toen ze er naar toe reden zag één zo’n shot er zo raar uit. De beelden in “Den Haag” zelf kan ik me al niet meer herinneren 😉

  3. Ben er nog niet aan toegekomen om deze in de bios te gaan kijken en heb er eigenlijk ook geen haast mee. Lijkt me een aardig tussendoortje maar wel 1-tje die kan wachten

Leave a Reply

Your email address will not be published.