Vraag van de week: Brainstorm je wel eens over nieuwe onderwerpen voor je blog?

Vraag van de week

Het was voor mij weer een heerlijk weekend, met gisteren een hele dag in de bioscoop voor het PAC-festival. Uiteraard zullen een aantal recensies ervan binnenkort online komen, maar voor dat zover is, laten we de week goed beginnen: met een vraag!

Deze keer geen vraag die direct gerelateerd is aan films, maar wel voer de plek waar je er over schrijft (of een ander onderwerp natuurlijk). Sommige van jullie zijn al jaren bezig, anderen sinds kort. Toch ben je op een gegeven moment gestart en probeer je nieuwe onderwerpen te verzinnen om over te schrijven of met een unieke inval iets te benaderen. Het motto “Be first, be different or be the best” spreekt mij persoonlijk altijd erg aan. Toch is er altijd het gevaar dat je in een bepaald ritme raakt. Dat is natuurlijk niet erg, maar het gevaar is dat je daardoor misschien minder innovatief bezig bent, je lezers niet meer verrast. Zelf probeer ik mezelf toch regelmatig te challengen door iets nieuws te verzinnen en dat heeft over de jaren leuke onderwerpen (en zelfs een hele community) opgeleverd. Op die manier zorg je ervoor dat je het ook voor jezelf leuk houdt en iets anders aan moet pakken. Maar hoe zit het met jou?

Brainstorm je wel eens over nieuwe onderwerpen voor je blog?

10 reacties op “Vraag van de week: Brainstorm je wel eens over nieuwe onderwerpen voor je blog?

 1. Ik doe vooral recensies, maar ideeën voor essays ed. komen vaak vanzelf op. Daar hoef ik niet gericht over te brainstormen. Ben wel een liefhebbers van lijstjes dus die post ik ook als daar aanleiding voor is. Binnen een jaar wil ik starten met een top 250 in stills.

  • Lekker als het op die manier komt aanwaaien 🙂

   Top 250 is een groot ding. Kan me herinneren dat m’n top 100 ook erg moeilijk was om te maken.

 2. Ja best wel vaak, maar dan moet het idee wel heel goed zijn om uit te voeren. Dat is dus bijna nooit. Ik vind de consistentie die we nu een beetje hebben wel fijn (maandag TV TIPS, woensdag bioscooprecensie, vrijdag ietwat inhoudelijker stuk en zondag een recensie van een film die we thuis hebben gezien. Is er aanleiding van meer, dan bloggen we meer.

  • Dan ben ik wel heel benieuwd wat voor ideeën je hebt die niet goed kunnen worden uitgevoerd!

   Consistentie is ook wel lekker inderdaad

 3. Brainstormen?
  Best wel. Ik houd steeds een klein boekje bij me waar ik nota’s in schrijf. Want eenmaal voor de PC valt de inspiratie weg, dus kan ik me op de flarden baseren.
  Ik weet niet of jullie daar last van hebben, maar de meeste ideeën flitsen op de meest ongelegen momenten (in bed, aan het stuur, op toilet, …) door mijn hoofd. Schrijf ik dat net erna niet op, ben ik het kwijt.

  Regelmaat houd ik absoluut niet. Ik blog als ik iets te vertellen heb.

  • Bij mij staan ze in m’n gmail, in notities en soms in draft op m’n blog. En die ideeën kunnen inderdaad op de vreemdste plekken of situaties naar boven komen drijven 🙂

   Zolang de blogposts leuk zijn is dat prima…en ik lees het in ieder geval met veel plezier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.