Vraag van de week: Wat zijn jouw favoriete filmcomponisten?

Vraag van de week

Het is deze week een beetje een muzikale week op De Filmkijker, met recensies van twee muziekdocumentaires en op woensdag nog een nieuw type artikel dat ook met muziek te maken heeft. Vond het dus wel gepast om deze week weer eens een vraag over muziek te houden. Twee jaar geleden vroeg ik er al eens naar jullie favorieten en een aantal van jullie zijn er grote fans van. Deze keer ben ik benieuwd naar componisten, wat zijn jouw favorieten? Zelf moet ik eerlijk toegeven dat ik er niet heel erg mee bezig ben, maar natuurlijk er wel een aantal van naam ken. Als ik moest kiezen zou ik toch wel voor John Williams gaan die al heel wat klassieke nummers op z’n naam heeft staan, waaronder de muziek voor Jaws, Star Wars, Close Encounters of the Third Kind, Indiana Jones, E.T. en Harry Potter.

Wat zijn jouw favoriete filmcomponisten?

7 reacties op “Vraag van de week: Wat zijn jouw favoriete filmcomponisten?

 1. Ólafur Arnalds, Ludovico Einaudi, Max Richter en Nils Frahm zijn op dit moment mijn favorieten! Al moet ik zeggen dat ze ook vaak muziek maken die niet voor in films bedoeld is. Als ik gestressed ben, dan is het heerlijk om bij die muziek tot rus te komen!

 2. John Williams.
  Daar hoef ik niet over na te denken.
  E.T., Star Wars, Indiana Jones, Jurrasic Park, Superman, …
  Er hangen zoveel herinneringen aan zijn uitermate herkenbare soundtracks.

 3. Ik luister zeker naar de grote namen: Williams, Zimmer, Newton Howard, Mansell, Shore en met name Morricone. Als ik een persoonlijke favoriet in de marge moet noemen is dat Cliff Martinez, de vaste componist van Nicholas Refn. GoT en Westworld-composer Ramin Djawadi vind ik ook enorm goed.

 4. Mijn favoriete componist is denk ik Howard Shore, puur door zijn Lord of the Rings-soundtracks. Die muziek is zó rijk aan thema’s, gevoel en schoonheid dat zelfs John Williams er (voor mij) wat bleek bij afsteekt.

 5. Cliff Martinez vind ik echt heel goed. Hij heeft fantastische soundtracks gemaakt voor o.a. The Fifth Element, Drive en The Neon Demon. Ik ben toch wel iemand die van pulserende muziek houd.

Leave a Reply

Your email address will not be published.