Logan Lucky (2017) – Recensie

Recensie Logan Lucky

Alhoewel regisseur Steven Soderbergh (Erin Brockovic, de Ocean’s Eleven films, Che, The Informant) in 2013 aankondigde dat hij zou stoppen met het maken van films was dat jammer om te horen. Toch bleek iets zeggen en het uitvoeren daarvan toch moeilijk voor hem. Hij regisseerde voor HBO de serie The Knick, hielp Spike Jonze met het editen van Her en maakte via internet z’n eigen “cuts” van bekende films beschikbaar. Hij was dus nooit echt weg geweest en nu is hij dan “officieel” weer terug met Logan Lucky, wat om de film zelf te quoten een Ocean’s 7-11 is. Oftewel een “heist” film, maar dan in een setting die een stuk minder glamorous is.

Review Logan Lucky

Jimmy Logan (Channing Tatum) is gescheiden van z’n vrouw (Katie Holmes) met wie hij een dochtertje heeft. Hij werkt in de bouw, maar wanneer hij ontslagen wordt omdat hij een probleem aan z’n been bij indiensttreding niet heeft doorgegeven. Hij besluit om van het rechte pad af te gaan en z’n broer Clyde (Adam Driver) te vragen om samen de kluis van een racecircuit leeg te roven. De twee missen echter de expertise en benaderen Joe Bang (Daniel Craig), die in de gevangenis zit, omdat hij de kennis heeft om een kluis op te blazen. Ze lijken misschien niet heel snugger, maar hebben een uitgebreid plan om deze diefstal tot een succes te maken.

“heerlijk om te kijken…”


 Aangezien Soderbergh inmiddels al drie Ocean’s films op z’n naam heeft staan weet hij hoe je dit soort films moet maken en het ziet er hier moeiteloos uit. De uitvoer van het plan, de momenten waar het mis dreigt te gaan, onverwachte tegenslagen, ze worden allemaal vol bravoure in beeld gebracht. Daarnaast draagt de uitstekende cast bij aan het geheel door leuke karakters die allemaal net voldoende tijd krijgen om ze te leren kennen waardoor het geheel resulteert in een titel die heerlijk is om te kijken en geen moment verveeld en veel humor bevat. Steven Soderbergh, welkom terug.

4 reacties op “Logan Lucky (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.