Going in Style (2017) – Recensie

Recensie Going in Style
Terwijl oudere vrouwen het in Hollywood over het algemeen moeilijker hebben om rollen te bemachtigen, ligt dit voor mannen heel anders. Actiesterren uit de jaren tachtig en negentig kunnen datzelfde nu ze rond de zeventig zijn nog steeds doen en in de meeste films is er wel plek voor mannen op leeftijd, ook op het gebied van komedie. Dat levert af en toe verschrikkelijke titels als Dirty Grandpa op, maar ook meer vermakelijke titels zoals bijvoorbeeld Grumpy Old Men. Binnen het comedy-genre is er nog een sub-genre, namelijk die van films waarin oude mannen dingen doen die ze normaal niet zouden doen. Denk aan The Bucket List, maar ook bijvoorbeeld een Tough Guys uit 1986, waarin twee oude mannen die uit de gevangenis komen besluiten een trein te beroven. Going in Style is ook een titel die in zekere zin vergelijkbaar is.

Review Going in Style

Wanneer de bejaarde Joe Harding (Michael Caine) te horen krijgt dat hij z’n huis kwijt raakt aan de bank raakt hij geïnspireerd door een bankoverval en besluit z’n vrienden (gespeeld door Morgan Freeman en Alan Arkin), die ook slecht nieuws te horen hebben gekregen, over te halen om dezelfde bank te overvallen. Zijn ze in staat om dat succesvol te doen?

“blij verrast…”


 Going in style is een remake van een film met dezelfde titel uit de jaren zeventig met onder andere George Burns in de hoofdrol. Ik moet eerlijk bekennen dat m’n verwachtingen, ondanks de prima cast, laag waren. Misschien onder invloed van het verschrikkelijk Standup Guys, waarin Arkin ook speelde. Toch werd ik blij verrast door de luchtige toon, de geslaagde grappen en de chemie tussen de drie hoofdrolspelers. Dit is verre van Oscar materiaal maar wel een heerlijk tussendoortje die voor wat het is zeker tot de betere films behoort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.