Vraag van de week: Zou je extra geld betalen om geen trailers in de bioscoop te hebben?

Vraag van de week

Trailers, het is voor mij één van de meest vervelende aspecten als het gaat om het bezoeken van een bioscoop. Er wordt te veel van een film getoond, waardoor de meeste verrassingen weg zijn en je bij het kijken van de daadwerkelijke film zit te wachten op wat je al gezien hebt. Tenminste, zo ervaar ik het en daarbij ben ik in de minderheid. Het gros van de bioscoopbezoekers (en natuurlijk ook thuis) verslindt het laatste filmnieuws en trailers met plezier. Toch zat ik te denken dat ik graag wat extra geld zou betalen om gewoon een bioscoopzaal in te kunnen lopen zonder eerst nog minstens tien minuten te worden overspoeld met reclame voor andere films. Net zoals thuis, dat wanneer ik een film op Netflix start deze meteen begint. Hoe zit dat met jou? Zou jij er extra geld voor overhebben?

Zou je extra geld betalen om geen trailers in de bioscoop te hebben?

24 thoughts on “Vraag van de week: Zou je extra geld betalen om geen trailers in de bioscoop te hebben?

  1. Extra geld niet, maar ik begin me wel steeds meer aan trailers te storen. Geven Inderdaad te veel weg. Puur om te kijken vind ik de reclames die er vaak voor zitten nog vervelender.

  2. Ik vind de trailers niet echt irritant, maar ik vind het wel jammer dat het minstens een kwartier duurt voordat de film daadwerkelijk begint. Een voorstelling van 20:00 begint dus effectief pas om 20:15 of 20:20. Maar het is ook niet zo om extra geld te betalen om trailers te skippen. Dan loop ik liever gewoon 10 min. later de zaal in.

  3. Ik vind trailers altijd wel leuk, want ze brengen me op ideeën van films die ik ook wil zien. En net wat Paul zegt, als je ze wil vermijden loop je gewoon wat later de zaal in, zonde om er meer voor te betalen.

    Waar ik wél wat meer voor zou willen betalen is voor een DVD met wel veel leuke extra’s maar zonder allerlei ONZIN als trailers waar je doorheen moet en filmpjes van “you wouldn’t steal a car” en zo. Is iets heel anders, ik weet het, maar dat irriteert me pas mateloos.

  4. Ik vind Trailers doorgaans heerlijk. Soms zijn het er vijf of zes, en dat is wellicht wat veel van het goede. Maar drie of vier trailers voor een film vind ik eigenlijk wel leuk.

    Ik ben het wel met je eens dat er veel te veel matige trailers zijn die alles van te voren al spoilen en teveel weggeven. Te vaak zag ik een trailer waarvan ik na een tijdje dacht: hmmm nu heb ik de hele film al gezien.

    Maar ik weet nog hoe blij ik was toen ik de Lord of the Rings: The Two Towers trailer zag nadat ik het eerste deel zo tof vond. Of hoe ik enthousiast raakte om een film als The Walk te gaan zien. Trailers horen er voor mij gewoon echt bij, mits wat slimmer en beter gemaakt.

  5. Ik irriteer me wel aan het feit dat ik bij iedere film dezelfde trailers voor zie komen. Bij sommige trailers kijk ik bewust niet, ga gewoon even appen, omdat ik niet gespoiled wil worden. Bij ons als een film 21:45 begint ga ik zo nu en dan uiterlijk 22:00 de zaal in en dan is de film nog niet begonnen. Maar goed, extra geld? Tja, ik betaal toch niks voor de bioscoop. Maar ik zou dat een beetje vreemd vinden.

  6. Ik bind trailers altijd wel leuk, mits goed gemaakt. Als je zou moeten betalen om ze niet te zien san zie ik dat alsof ik betaal voor slechte trailers.

    Liever had ik dat zr trailers overlaten aan mensen die er verstand van hebben en dat de studio execs zich er niet mee bemoeien (ik ben van mening dat met name zij denken dat more=better als het om trailers gaat.)

    https://youtu.be/aSqr2rgYmgQ

    • Een trailer zou een teaser moeten zijn die eigenlijk maar weinig van de film zou moeten laten zien…desnoods een soort mini-prequel, die zou ik dan wel kijken

  7. Ik zou liever de ellenlange reclames missen, die bij onze bioscoop duren echt véél te lang.

    Qua trailers dienen de makers ervan een cursus niet-spoilen te volgen zodat we weer meer plezier kunnen hebben van trailers.

  8. Absoluut niet. Trailers zijn deel van de charme van het bioscoop gaan.
    Dat was vroeger de enige manier om een nieuwe film op voorhand te leren kennen.

  9. Ik vind de filmtrailers altijd wel prima. Het is de rest van die reclame (altijd Grolsch, altijd een of ander klere(n)merk en het eindeloze “geef ook een bioscoopkaart cadeau”. Daar kan ik niet tegen.

  10. Pingback: 9 Frustaties in de bioscoop | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *