Vraag van de week: Wat vind jij van het verdwijnen van Disney content op Netflix?

Vraag van de week

Het grote nieuws (vond ik tenminste) van de afgelopen week is dat Disney bekend maakte dat de content van het bedrijf in de toekomst niet langer via Netflix beschikbaar zal zijn (nu schijnt er nog wel onderhandeld te worden over Star Wars en Marvel), omdat Disney hun eigen platform op wil zetten. Persoonlijk vind ik het erg jammer om twee redenen. Als eerste is de content van Disney kwalitatief goed en het betekent ook voor de jongste in huis dat er altijd wel iets van Disney te zien is en ze in aanraking komt met diverse Disney klassiekers. Ten tweede snap ik de move van Disney maar zit ik eigenlijk niet te wachten op nog een platform waarop weer andere exclusieve films/series te zien zijn. Als je al die platformen zou willen hebben ben je er een vermogen aan kwijt, in plaats van dat alles op één of twee plekken te vinden is. Iets wat ook gebeurt op sommige muziekplatformen (denk aan bijvoorbeeld Tidal).

Wat is jouw mening over het verdwijnen van Disney content op Netflix?

8 reacties op “Vraag van de week: Wat vind jij van het verdwijnen van Disney content op Netflix?

 1. 1 platform waar je alle films ooit gemaakt kunt kijken is duidelijk wat de consument wil. Een Spotify for Movies.

  Je ziet dit ook met ‘illegale’ software als Popcorn-time, als dat een betaaldienst van een tientje zou zijn dan zat iedereen erop.

  Versplintering van het medialandschap dient enkel de distributeurs, niet de consument. Als elke grote studio zn eigen streamdienst op gaat zetten dan haken mensen af omdat de kosten van al die abbo’s te hoog op gaan lopen.

  Zo werkt de versnippering van het streaminglandschap weer illegaal kopiëren en streamen in de hand, ze zien het niet of willen dat niet zien 🙁

  • Dat laatste is precies wat ik mezelf ook steeds afvraag. Hoe moeilijk is het nou om te zien dat de consument hier niet blij van wordt en dat het ze uiteindelijk echt niet meer geld gaat opleveren.

  • Tja, dat de consument dat wil is één ding, maar voor een tientje per maand is dat gewoon niet te realiseren.

   (Alle films ooit gemaakt is natuurlijk ook praktisch niet te realiseren, maar dat terzijde – net zoals dat niet alle muziek op Spotify verschijnt).

   Waarom je bij alle aanbieders een abonnement zou moeten hebben zie ik niet helemaal. Veel mensen zijn in hoogstens vijf films per jaar van Disney geïnteresseerd, die kun je dan ook gewoon per stuk huren.

 2. Een spotify voor films zou het mooiste zijn. Scheelt weer on diverse abonnementen en kosten. Ik had begrepen dat Disney alleen in Amerika de films van Netflix zou verwijderen.

 3. Ik vind het een totaal onhandig besluit van Disney, aangezien een hoop mensen dan lekker bij Netflix blijven en de Disneyfilms gewoon illegaal van het internet zullen gaan halen. Ik snap wat ze willen bereiken, maar dat versplinteren van de on demand markt maakt het er voor de consument niet leuker op. Het voelt bijna een beetje een arrogante move ofzo. Maar goed 🙂 ik hoop dat ze zich bedanken in ieder geval!

 4. Het bekende “ik-wil-je-wel-content-geven-maar-er-meer-geld-voor-hebben” verhaal. Een machtsspelletje dat weer eens via de (social) media wordt uitgevochten. Uiteindelijk zal één van de 2 partijen water bij de wijn doen en toegeven. Dat eigen platform gaat er niet komen.

 5. Ik vind het ook jammer. Zo ontstaan er veel te veel streamingsdiensten en je gaat toch niet voor allemaal omdat dat te duur is. Konden ze niet gewoon proberen een betere deal te maken met Netflix als ze perse meer geld eraan willen verdienen?

Leave a Reply

Your email address will not be published.