Fences (2016) – Recensie

Recensie Fences

Er zijn diverse acteurs die op een gegeven moment een overstap maken naar het regisseren en ook Denzel Washington heeft dit gedaan. In 2002 was dat met Antwone Fisher, 2007 The Great Debaters en vorig jaar Fences. Een film die gebaseerd is op een Pulitzer en Emmy winnend toneelstuk van August Wilson, waar de hoofdrolspelers in de film, Denzel Washington en Viola Davis dezelfde rollen vertolkten en prijzen ontvingen.

Review Fences

Troy Maxson (Washington) werkt in het Amerika van de jaren vijftig als vuilnisman. Hij woont samen met z’n vrouw Rose (Davis) en z’n zoon Cory (Jovan Adepo). Het is een man met een verleden waarin hij het niet makkelijk heeft gehad, iemand die nog steeds worstelt over wat hij nu precies bereikt heeft in z’n leven en de kansen die hij heeft gemist. Een man die veel charme bezit maar ook uitermate streng kan zijn tegen zijn kinderen.

“goed uitgewerkt familie drama…”


 Het is duidelijk dat de film gebaseerd is op een toneelstuk aangezien het grootste gedeelte zich op één lokatie afspeelt, het huis van het gezin. Het script neemt de tijd om Troy neer te zetten als iemand waarvoor je sympathie hebt en waarover je naarmate de film vordert steeds meer te weten komt en begrijpt hoe hij langzaam de man is geworden die hij nu is. Net zoals Washington speelt ook Davis de sterren van de hemel en kreeg ze voor haar rol een Oscar. Het maakt van Fences een klein, maar goed uitgewerkt familie drama dat op overtuigende wijze een ander tijdperk weet neer te zetten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.