Firebase (2017) – Korte film recensie

Recensie Firebase

Fans van regisseur Neil Blomkamp kunnen dit jaar hun hart ophalen. Met zijn nieuwe Oats Studios heeft hij inmiddels al drie shorts (ieder van ongeveer 20 minuten) uitgebracht, die visueel niet onderdoen ten opzichte van de Amerikaanse blockbusters. De eerste was Rakka en de tweede is deze titel, Firebase. Een verhaal dat zich in 1970 afspeelt, tijdens de Vietnam oorlog en waarin het leger het op moet nemen tegen een bovennatuurlijk verschijnsel.

Review Firebase

Het is een korte film die begint met een waarschuwing dat inhoud niet voor iedereen geschikt is en dat is terecht. Firebase weet op overtuigende wijze allerlei gruwelijke “body horror” te laten zien. Soldaten waarvan de huid wordt weggehaald, getransformeerde soldaten die niet gedood lijken te kunnen worden etc. De gruwelijkheden van oorlog, maar dan met een bovennatuurlijk sausje, waarbij het leger datgene wat het allemaal veroorzaakt probeert te pakken. Er is één soldaat die altijd geluk lijkt te hebben, onaantastbaar te zijn en de CIA vertrouwt dat hij het op zou kunnen nemen tegen wat ze inmiddels “de riviergod” hebben genoemd. Firebase kan net zoals Rakka als een soort voorproefje worden gezien, het verhaal wordt namelijk niet compleet verteld, maar is desondanks het kijken meer dan waard (als je een sterke maag hebt).

Leave a Reply

Your email address will not be published.