McLaren (2017) – Recensie

Recensie McLaren

Bij de naam McLaren denk je meteen aan snelheid en auto’s. Het is een naam die er aan verbonden is, maar hoe bekend ben je met de man achter die naam? Bruce Mclaren, de man uit Nieuw-Zeeland die uiteindelijk wereldberoemd werd en met z’n eigen raceteam wereldwijd successen wist te behalen. Deze documentaire vertelt zijn verhaal.

Review Mclaren

Toen Bruce opgroeide had hij een handicap waardoor hij moeilijk kon lopen en waardoor hij ook jarenlang op een stretcher moest liggen. Toch had hij een drive en door middel van verhalen van collega’s, recreaties en archiefmateriaal wordt een beeld neergezet over deze coureur en ondernemer die al op jonge leeftijd overleed. Helaas slaagt regisseur Roger Donaldson er niet compleet in om de kijker te overtuigen hoe goed McLaren was en lijkt de film af en toe te langzaam of te snel door bepaalde momenten van McLaren’s leven te springen. Het maakt het een ongebalanceerde documentaire die niet slecht is, maar niet zo boeiend om te kijken als de beste in dit genre, Senna.

2 reacties op “McLaren (2017) – Recensie

  1. Senna is ook wel echt een aangrijpende en prachtige documentaire die moeilijk te evenaren is. Overigens vond ik ook Rush erg mooi ondanks dat dat gewoon een gedramatiseerde speelfilm is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.