Vraag van de week: Op welk tijdstip kijk je het liefst films?

Vraag van de week

Misschien lijkt de vraag van deze week overbodig, want een filmfan zal waarschijnlijk het liefst elk moment films willen kijken, maar laten we realistisch zijn…we moeten ook nog slapen (geintje). Toch zal iedereen z’n eigen voorkeur hebben van wanneer hij het liefst bepaalde soort films ziet.

Zelf kijk ik bioscoopfilms het liefst overdag en met voorkeur doordeweeks. De reden? Het is dan heerlijk rustig in de bioscoop en de kans op vervelende afleidingen is dan het kleinst. De behoefte om het met een publiek te zien heb ik niet (tenzij het tijdens een filmfestival als PAC is). Als ik thuis films kijk wil ik dat het liefst niet te laat op de dag doen, omdat er dan een grote kans is (hoe goed de film ook is) dat ik dan in slaap val. Dus zo rond half negen is een perfect tijdstip. Wat zijn jouw voorkeuren?

Op welk tijdstip kijk jij het liefst films?

12 reacties op “Vraag van de week: Op welk tijdstip kijk je het liefst films?

  1. ‘s avonds is perfect omdat dat voor mij automatisch al een bepaalde sfeerzetting garandeert. Ik gruwel bijvoorbeeld bij de gedachte overdag naar een film van Lynch te moeten kijken. Persvoorstellingen om 10.30 ‘s ochtends vond ik het afgelopen jaar wel heerlijke dagopeners.

  2. Thuis het liefste in de avond, als ik alle rust heb. Dat komt ook een beetje voort uit mijn verleden. Vroeger keken wij thuis meestal een film om half 9. Op de één of andere manier vind ik dat nog steeds de start van de avond, en dus ook een mooie tijd om een film te gaan kijken.

    In de bioscoop maakt mij eigenlijk niet uit, omdat het daar meestal wel rustig is en er weinig afleiding is.

  3. Hoewel ik elk vrije moment natuurlijk een film op zou kunnen zetten is het meer een gevoelskwestie. Het voelt gewoon alsof een film leuker is om te zien in de avond of op zondagmiddag.

  4. Als ik naar de bios ga, het liefst ‘s ochtends, want dan is het lekker rustig. Als ik thuis ben ga ik voor laat in de middag of rond 20.00 (anders loop ik ook het risico dat ik in slaap val :p)

Leave a Reply

Your email address will not be published.