Vraag van de week: Krijg Netflix te veel aandacht van de media?

Vraag van de week

Iets meer dan een week geleden verscheen er in de Volkskrant een opiniestuk dat inging op de kritiek dat de krant teveel over Netflix zou schrijven.

In het stuk kwam naar voren dat er in Nederland inmiddels meer dan 2 miljoen abbonees zijn, wat dus betekent dat het aantal gebruikers van Netflix vele malen groter is (aangezien er meerdere gebruikers onder een abbonement hangen). En aangezien het op het moment het grootste streamingplatform van Nederland is, met dus een enorme groep mensen die graag willen weten wat ze zouden moeten zien op de service is dat ook voor bloggers erg interessant om over te schrijven. Ook omdat het gedrag van mensen door de service verandert. Zo downloaden mensen inmiddels veel minder en zou het me niets verbazen dat ook de bioscoop minder snel opgezocht wordt, want thuis heb je “instant access” tot duizenden films en series en is een bak popcorn en een grote fles drinken een stuk goedkoper.

Als ik naar De Filmkijker kijk dan ben ik van mening dat ik nog steeds een goeie mix heb tussen oude en nieuwe films en titels die beschikbaar zijn via Netflix, maar zou ik er totaal geen probleem mee hebben als er blogs zich compleet op de dienst focussen. Er is namelijk genoeg over te schrijven en er is een groot publiek voor.

Wat is jouw mening? Wordt er teveel geschreven over Netflix en z’n releases?

6 thoughts on “Vraag van de week: Krijg Netflix te veel aandacht van de media?

  1. Zolang mensen het lezen natuurlijk niet. Ik persoonlijk vind Film1 beter, omdat daar meer recentere films te zien zijn. Dat ik dan wat meer betaal vind ik niet erg. Bij Netflix zijn het toch wel vaak ‘oudjes’ en goede filmhuisfilms ontbreken ook. Het serieaanbod is natuurlijk niet te overtroffen bij Netflix.

    • Film1 heeft inderdaad een leuke selectie aan films. Maar ook bij Netflix is er echt wel genoeg keuze en worden er dagelijks interessante titels toegevoegd (en niet alleen Amerikaanse films), maar zoals je aangeeft niet altijd de nieuwste. En qua series heb je inderdaad niets te klagen bij Netflix.

  2. De media schrijft ook over aandelen, ik heb daar helemaal niets mee, maar dat betekent niet dat ze er teveel over schrijven.

    Ik vind juist het nieuws over Netflix het meest interessant, waar anderen dat totaal niet vinden. Gisteren was er weer op NOS een artikel over Oekraïne en een documentaire op Netflix. Hartstikke leuk om te lezen.

    Het draait dus puur om interesse. Ik denk dat de media wel weten voor wie ze wat schrijven. Er is een doelgroep voor Netflix-nieuws.

    Zelf heb ik mijn abonnement weer opgezegd en ga ik na de vakantie, wanneer ik niet steeds een tijdje van huis ben, op Cinetree overstappen. Iets wat mij beter bekoort.

    • Inderdaad, er is een grote groep die dat soort artikelen interessant vinden (en val daar zelf ook wel onder).

      Dat is wel het mooie met de diverse platforms, er is er altijd wel eentje die biedt waar je interesse in hebt.

  3. Ik denk niet dat er te veel aandacht aan Netflix geschonken wordt, ik denk wel dat het te veel wordt geprezen, alsof alles goud is dat uit de Netflix stal komt. De enige “hobbel” op dat pad was 13 Reasons Why en dat was meer om ethische redenen, maar verder wordt Netflix vrij kritiekloos behandeld heb ik het idee.

    Behalve door Sense8 fans. Want fuck Netflix voor het cancelen van de serie zonder een bevredigend einde! Gelukkig hebben diezelfde Sense8 fans (Sensies) er voor gezorgd dat er nu toch een twee uur durend slot aan deze geweldige serie wordt gemaakt!

    • Ik denk dat Netflix op het gebied van eigen films nog niet het kwaliteitsnivo van hun series weet te benaderen. Er zijn een paar uitschieters, maar heel veel is best slecht. Ik kijk persoonlijk gewoon naar de titels die ik kijk en geef daar m’n mening over, maar over het algemeen is wat ze zelf maken van hoge kwaliteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *