Top 10 krachtige vrouwen in Hollywood Films

Top10 krachtige vrouwen Hollywood film

Het aantal sterke rollen dat beschikbaar is voor vrouwen in Hollywood is laag, zoals vele actrices uit Hollywood zullen beamen. Dat is nog moeilijker voor de wat oudere actrices die zien hoe hun mannelijke collega’s gracieus ouder worden en nog steeds goede rollen in kwaliteitsfilms bemachtigen. Maar wanneer een goede rol langskomt is het belangrijk om die kans te grijpen en er het beste van te maken. Krachtige vrouwelijke karakters in Hollywood films zijn vaak de meest interessante. Dit is een top 10 van vrouwen en hun rollen die gekarakteriseerd worden door hun krachtige aanwezigheid in het verhaal. Tien films en karakters waar de vrouw macht heeft over de mannen. Als ze slachtoffer is verandert ze in degene die domineert. Als ze een agressieve tegenstander is dan is ze onverslagen of verliest ze alleen na een groot gevecht met de protagonist. In deze films is de man vaak onderschikt aan de vrouw – ze is de lerares, degene met controle, de persoon die alles overziet. Wat zijn jouw favoriete vrouwelijke karakters?

10. Melanie Griffith als Audrey Hankel in Something Wild

Audrey Hankel
Melanie Griffith’s Audrey Hankel neenmt Jeff Daniels, als onzekere zakenman, mee in een avontuur die dwars door het land gaat en waarin er flink veel sex, misdaad en geweld zit.

9. Ruth Gordon als Maude in Harold and Maude


Harold, een jonge man die het leven niet meer ziet zitten, verandert van gedachten wanneer hij de heerlijk excentrieke Maude ontmoet. Maude, net zoals Melanie Griffith in Something Wild, is de belichaming van de positieve kant van een dominant vrouwelijk karakter.

8. Sigourney Weaver als Ripley in Alien/Aliens/Alien 3/Alien: Resurrection

Ripley Alien
Sigourney Weavers karakter in Ridley Scott’s Alien werd als snel een icoon als een kracthige vrouw in een Hollywood film.

7. Louise Fletcher als Nurse Ratched in One Flew Over The Cuckoo’s Nest

nurse-ratched
Jack Nicholson denkt dat hij verpleegster Ratched voor de gek kan houden, maar ze weigert verslagen te worden. Uiteindelijk “lacht” zij het laatst.

6. Anne Bankcroft als Mrs. Robinson in The Graduate


Biologielessen over sex waren nooit zo goed or instructief als een nacht met Anne Bankcroft als Mrs. Robinson. Dustin Hoffman speelt de student die elke man wil zijn.

5. Sissy Spacek als Carrie White in Carrie

Carrie White
Carrie White heeft iets wat andere vrouwen niet bezitten – de krach van telekinese – does. Dat helpt een hoop als je wraak wil nemen tegen de pestkoppen op school.

4. Het lijk als Norman Bates z’n moeder in Psycho

Moeder in Psycho
Er zijn in film maar weinig vrouwen die meer dominant zijn als Norman Bates z’n moeder. Ze zorgt ervoor dat hij in allerlei problemen komt terwijl ze al dood is.

3. De Computer als Mother in Alien

Mother Alien computer
Ze heeft misschien geen borsten en blond haar, maar de computer in Alien is net zo goed een dominante vrouw. De hersenen van het ruimteschip hebben een vrouwelijke stem en wordt moeder genoemd. En simpel gezegd, ze is een angstaanjagende, dominante vrouw!

2. Kathy Bates als Annie Wilkes in Misery

Annie-Wilkes-Misery
In één van de beste vrouwelijke rollen ooit is Kathy Bates als Annie Wilkes memorabel. Haar karakter is een angstaanjagende beeld van de obsessie en psychose van een fan. Bates is fantastisch als ze een schrijver helpt weer gezond te worden nadat z’n auto betrokken raakt in een auto ongeluk vlakbij haar huis. Voordat hij echter is herstelt breekt ze z’n benen in een verschrikkelijke scène die in bloederige details is opgenomen door regisseur Rob Reiner, waarna ze hem dwingt een boek te schrijven waarin haar favoriete karakter niet dood gaat.

1. Sharon Stone als Catherine Tramell in Basic Instinct

Basic Intstinct kruisverhoor Sharon Stone
Ooh la la. Voor de mannelijke tiener zijn vrouwen in Hollywood niet dominanter (of aantrekkelijk) dan Sharon Stone’s Catherine Tramell. Alsof je je in een vreemde droom bevindt geeft ze je de beste sexuele ervaring in je leven, waarna ze je vermoordt. Sharon Stone is perfect gecast als verleidelijke moordenaar – mooi, intellectueel, met een sterke wil en zeer gevaarlijk.

Deze top 10 verscheen origineel op Top10Films.co.uk en is geschreven door Dan Stephens

6 reacties op “Top 10 krachtige vrouwen in Hollywood Films

  1. Ik vind Nicole Kidman fenomenaal in Dogville en Naomi Watts in Mulholland Dr., maar dat zijn geen Hollywood-titels natuurlijk.

    Een stukje filmgeschiedenis dan: Grace Kelly in (bijv) To Catch a Thief, Rear Window, Ingrid Bergman in Casablanca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.