The Mars Generation (2017) – Recensie

Recensie The Mars Generation

Het is inmiddels al weer bijna 50 jaar geleden dat Lance Armstrong als eerste mens voet zette op de aarde. Dankzij de koude oorlog wilde Amerika laten zien dat het superieur was en dat dreef innovatie. Als je kijkt wat er daarna is gebeurt dan zijn er wel ontwikkelingen geweest, maar hebben we als mensheid niet echt een nieuw doel in de ruimte behaalt. Ja, ISS is gebouwd en priv√©bedrijven waaronder SpaceX van Elon Musk hebben stappen gemaakt om ruimtevaart goedkoper te maken, maar we zijn nog steeds niet ver de ruimte in gegaan. Toch denken velen dat de huidige generatie van jongeren de eerste mensen zullen zijn die een missie naar Mars zullen uitvoeren. In deze documentaire wordt zo’n groep gevolgd terwijl ze meedoen aan “Space Camp” bij NASA.

Review The Mars Generation

Ze noemen zichzelf “space nerds” en gedurende een aantal dagen doen ze allerlei proefjes zodat ze kunnen nadenken wat er bij ruimtereizen allemaal komt kijken en spelen ze ook op realistische manier een reis naar Mars na. Dit is slechts een gedeelte van de documentaire, want het besteed ook veel tijd aan de geschiedenis van de ruimtevaart, wat de huidige stand van zaken is en hoe de toekomst er uit kan zien. Door interviews met onder andere Michio Kaku, Bill Nye, Neil deGrasse Tyson en mensen van NASA schept het een goed beeld van de problemen die spelen (bv. op het gebied van budget) om het reizen naar een planeet realiteit te maken.

The Mars Generation is beschikbaar via Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published.