Comfort (2016) – Recensie

Recensie Comfort

Het afgelopen weekend organiseerde ik de 2e editie van de Filmblog Get Together waarbij Comfort mijn keuze was als de film die we op het grote doek zouden tonen. Het was net zoals de film van vorig jaar, It’s Already Tomorrow in Hong Kong, een titel die hier nog niet is uitgebracht en dus weer een primeur voor Nederland was. De films hebben overigens meer overeenkomsten, want ook deze film gaat over twee personen die elkaar beter leren kennen terwijl ze met wat problemen worstelen. Maar waarom vond ik deze film zo goed en besloot ik ‘m uit te kiezen?

Review Comfort

Het verhaal draait om de zachtaardige Cameron (Christopher Dinh), die ‘s nachts als koerier in Los Angeles werkt. Tijdens één van z’n ritten wordt hem gevraagd of hij voor zakenman Martin (Kelvin Han Yee) een pakket kan afleveren. Eenmaal daar vraagt Martin hem of hij z’n dochter Jasmine (Julie Zhan) van het vliegveld kan ophalen, omdat hij zelf druk is met z’n bedrijf. De eerste ontmoeting is wat ongemakkelijk, maar langzaam komen ze meer over elkaar te weten en ontstaat er langzaam een band tussen de twee terwijl ze L.A. bij nacht verder ontdekken.

“band tussen Cameron en Jasmine die me wist te raken…”


Toen de film me door een Amerikaanse blogger werd aangeraden besloot ik contact op te nemen met regisseur William Lu die erg vriendelijk was en me een screener gaf. En er zeker het een en ander op de film is aan te merken (bijvoorbeeld continuïteit, momenten die uit de toon vallen) is het de kern van het verhaal, de band tussen Cameron en Jasmine die me wist te raken. Dit zijn twee personages die allebei met een probleem worstelen en eigenlijk hun comfort zone uit moeten om hun leven beter te maken en dat is precies waar ze elkaar uiteindelijk mee helpen, ook al is dat soms moeilijk. Zowel Christopher Dinh als Julie Zhan spelen hun rollen overtuigend en je hebt echt het gevoel of dit twee personages zijn waar chemie tussen is. Met de nodige grappige, maar ook emotionele momenten wist de film me te raken en viel hier uiteindelijk de keuze op. Ik wil via deze weg regisseur William Lu nogmaals hartelijk bedanken voor het prettige contact en het beschikbaar stellen van de film (en promotiemateriaal).

6 reacties op “Comfort (2016) – Recensie

  1. Het is een leuke film, maar voor mij toch niet meer dan een 6,5-je.
    En ik moet de recensie nog schrijven! Helemaal vergeten…. :-O

Leave a Reply

Your email address will not be published.