Vraag van de week: Wat wil je over mij weten?

Vraag van de week
Het vergt soms veel energie om een nieuwe vraag van de week te verzinnen. Soms heb ik een lijstje van zaken waar ik benieuwd naar ben, maar soms is de inspiratie er niet en dat is het graven. En soms zijn er van die momenten waarbij ik de rollen omkeer en ik de rollen omdraai. Vandaag is zo’n dag. Dus:

Wat wil je over mij weten? (ik garandeer overigens niet op alles een antwoord 😉 )

28 reacties op “Vraag van de week: Wat wil je over mij weten?

  • Redelijk gestructeerd, maar dat is ook wel nodig met een gezin. Ik werk vier dagen in de week en op de dagen dat ik werk kijk ik misschien 1 a 2 films, maar dat is soms helemaal niet. Afhankelijk waar ik over wil schrijven of er persvoorstellingen zijn plan ik dan m’n donderdag in. Soms is dat foto’s maken voor m’n filmlocatie/verdwenen bioscopen artikelen, maar als dat niet het geval is dan probeer ik in de ochtend een film te kijken en soms nog een tweede. Het meeste kijk ik dus in het weekend, maar dat is ook geen vast aantal, want dan doe ik ook nog een gedeelte van de huishoudelijke taken (en doordeweeks kook ik 1 a 2 dagen en zijn de rest van de dagen verdeeld over de oudste twee en m’n vrouw). Zondagavond is m’n vaste avond om te bloggen en schrijf ik bijna alles voor heel de week. En op momenten dat het kan probeer ik dan ook nog zo veel mogelijke nieuwe berichten van alle filmbloggers te lezen 🙂

  • Ik moet eerlijk bekennen dat ik die niet echt heb omdat filmmuziek me over het algemeen niet zo opvalt. Als ik dan wat moet opnoemen kom ik uit bij oudere, zoals E.T., The Hunt for Red October en Young Guns 🙂

  • Dat is een vraag die ik bijna onmogelijk kan beantwoorden. Er is iets aan haar waar ik instinctief bijna een lichte afkeer tegen heb en kan dat niet echt benoemen. Beetje te vergelijken met waarom je bepaalde gerechten niet eet terwijl veel anderen ze wel lekker vinden… Het betekent niet dat ik haar werk niet kan waarderen, maar als het niet hoef kijk ik er liever niet naar.

  • Goede vraag! Ik ben op het moment erg tevreden met het leven zoals ik het nu heb waarbij ik in principe alles kan doen wat ik wil en min of meer bereikt heb wat ik voor ogen had. Kort gezegd, ik durf mezelf een gelukkig mens te noemen en als het over een week m’n tijd zou zijn zou ik dat jammer vinden, maar zou ik tevreden zijn.

   Weet niet of m’n leven er over tien a twintig jaar heel erg anders uit zal zien, maar je weet natuurlijk nooit wat er op je pad zal komen. Als ik kijk naar het schrijven over films had ik de ambitie om in ieder geval meer een community te ontwikkelen en dat is met filmblogs.nl en de get together goed gelukt en zou mooi zijn als dat nog verder kon groeien.

 1. Zou je ervoor open staan om de krachten van filmbloggend Nederland te bundelen door één gezamenlijke website te ontwikkelen? Wat zijn volgens jou de voor- en nadelen?

  • In principe is dat filmblogs.nl. Ik denk niet dat het je niet gaat lukken alles op één gezamenlijke site te doen omdat ieder blog z’n eigen stijl heeft (qua schrijven en look). Je moet niet iedereen in een “keurslijf” moeten willen stoppen. Vind zoals het nu is met filmblogs.nl een mooie tussenoplossing waar alles te vinden is en iedereen z’n eigen ding kan blijven doen. En er zijn vast nog zaken te verzinnen die het nog beter kunnen maken, maar zoals het nu werkt is voor mij in ieder geval al beter dan tientallen blogs handmatig allemaal te moeten kiezen om te zien of er nog nieuwe posts zijn. Als ik nu de meningen wil weten over een bepaalde film (zoals bv. de nieuwe Alien), dan typ ik dat gewoon in de search box (sinds kort gewoon op de pagina zelf toegevoegd 😉 ) in en heb ik in een paar klikken alle recensies open.

   Welke voordelen zou jij zien met zo’n site?

   • Als ik mag inhaken, want ik zit ook wel eens met dit idee te spelen. Ik denk dat je met één blog er meer uit kunt halen als je bijvoorbeeld altijd up to date bent (niemand kan zijn uppie alles zien) en daardoor ook meer bezoekers krijgt. Dan kan je ook serieus gaan nadenken over een verdienmodel en wellicht parttime werken en parttime bloggen. Oké, het is meer een droom, maar ik zie daar wel kansen in. Alleen dan dé vraag die je je moet afvragen, met wie zou je dat willen/kunnen doen. 😉

    • Natuurlijk kan je niet alles zien wat uitkomt en meerdere schrijvers betekent meer content. Maar er zijn al een aantal van zulke sites en wat zou de onderscheidende factor zijn? Misschien leuk om daar tijdens de pauze tijdens de Get Together zaterdag eens over te sparren 🙂

    • Leuk idee! Maar is dit niet iets wat Rick en co al doen met De Filmrecensent? Of wil je het groter aanpakken met ook artikelen, nieuws etc, niet alleen recensies?

     • De uitdaging is dat de meeste sites dat al doen. Dus we moeten onszelf dan afvragen (mooi discussiepunt ook) van waar is een bezoeker/filmliefhebber naar op zoek in een site… Wat is uniek en interessant. Ik heb daar wel een idee over, maar nog niet eerder de tijd gehad om het verder uit te werken.

   • Mooi om te zien dat Paul ook al langer met dit idee rond loopt. Het kan een idee zijn met de nodige potentie want momenteel is geen enkel filmblog compleet omdat volgens mij niet alle genres evenveel aandacht genieten. Dat is logisch natuurlijk maar kijk bijvoorbeeld maar naar de vaste bezoekers van deze site. Daartussen bevinden zich ook horrorliefhebbers (hallo Gwen!) maar de kans dat Nostra een horrorfilm bespreekt is redelijk klein. Bijna net zo klein als dat Kurt bijvoorbeeld familiefilms gaat bespreken.

    Door krachten te bundelen kun je volgens mij een completer aanbod bieden. Veel meer content, veel meer tijd om uit te pakken met specials, nieuwsberichten etc, een grotere voet tussen de deur bij de filmdistributeurs. Hoe meer activiteit op een website hoe meer bezoekers je kunt trekken

    Voordelen kan ik genoeg opnoemen maar er zijn ook wel degelijk nadelen om in overweging te nemen. Natuurlijk heb je daar de stijl van schrijven. De ̩̩n doet dat wat uitgebreider of, met alle respect, wat professioneler dan de ander. Het moet ook weer geen vreemde mengelmoes zijn dus iedereen zal zich wel min of meer moeten conformeren aan ̩̩n bepaalde opbouw. Kies een opzet voor de manier van recenseren (intro Рiets over het verhaal Рoordeel Рwaardering in cijfers / sterren) en blijf daarbij.

    @ Nostra, hiermee wil ik echt totaal geen afbreuk doen aan filmblogs.nl. Dat was echt een schitterend idee en werkt heel overzichtelijk.

    • Veel horrorfilms zul je hier inderdaad niet vinden 🙂

     Het is inderdaad dat je krachten goed kunt bundelen en een duidelijk format moet hebben, maar dan nog moet je heel veel keuzes maken. Bespreek je alleen nieuwe bioscoopreleases of ook wat uitkomt op DVD/Blu-Ray? Pak je Netflix/Amazon/HBO (etc) releases ook mee (want daar kijken op het moment waarschijnlijk de meeste mensen naar). Wil je ook filmnieuws brengen? Diepergaande artikelen? Moet je er ook nog een YouTube kanaal aankoppelen waarop je iets unieks doet?

     Dat zijn slechts enkele vragen. Als ik kijk welke niet-blog filmsites ik bezoek is dat eigenlijk alleen Slashfilm, Screenjunkies op YouTube voor hun Honest Trailers en Moviefone.

     • Gooi het in de groep bij jullie get together. Ik hoor het wel! En anders reis ik wel een keertje naar Rotterdam voor een uitgebreide toelichting 😉

  • Dat is in ieder geval Kung Pow: Enter the Fist en heel erg recent XxX: The Return of Xander Cage…..en die durf ik dan beide ook gewoon een hoge score te geven ook al weet ik dat niet iedereen hetzelfde denkt over die films 🙂

 2. Verkies je de moderne bioscoopcomplexen voorzien van alle hoogtechnische klank en beeld, of de oude intiemere bioscoopjes waar charme boven kwaliteit primeert?

  • Als ik naar een film in de bioscoop ga, dan zie ik die het liefst in een moderne bioscoop, met een grote voorkeur voor Dolby Cinema (die er overigens niet in Rotterdam is) omdat die qua beeld en geluid en zelfs 3D echt een belevenis er van maken. Het is overigens niet dat ik een oude bioscoop, zoals Cinerama, niet waardeer qua sfeer maar je ziet het juist in de bioscoop voor een andere beleving. Ik ga naar de bios voor de film zelf en die wil ik dan het liefst in het best mogelijke formaat zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.