The New Adventures of Aladin (2015) – Recensie

Recensie The New Adventures of Aladin
Het aantal VOD-platformen blijft groeien, wat het soms moeilijk maakt om een keuze te maken omdat het aanbod niet overal hetzelfde is. Toch is het af en toe de moeite waard om rond te kijken en recent werd ik gevraagd of ik The New Adventures of Aladin, dat uitgebracht wordt via Walk This Way (een platform dat Europese producties aandacht wil geven) wilde zien. Het is een nieuwe versie van het bekende verhaal, maar dan met moderne invloeden.

Review The New Adventures of Aladin

Het is kerstavond en Sam en Khalid zijn van plan om in een warenhuis zoveel mogelijk te stelen. Ze verkleden zich als kerstmannen, maar Sam wordt belaagd door kinderen die hem vragen een verhaal te vertellen. Hij besluit ze het bekende verhaal van Aladin te vertellen, waarbij hij regelmatig vrijheden neemt om er zijn eigen versie van te maken.


 Het maakt van deze film een heerlijk luchtige film die (bijna) voor heel het gezin (12+) leuk is. De grappen zijn regelmatig flauw, maar werken wel. Of het nu de gemene rechterhand van de koning is die tegen zichzelf praat en waarbij een wacht hem telkens komt vragen of hij het tegen hem heeft of een rapvideo als Aladin de stad binnenkomt. Men neemt het allemaal niet zo serieus en dat werkt. Ik heb me erg vermaakt met deze film die misschien geen topper is, maar vanwege z’n entertainmentwaarde goed scoort. Eentje die ik graag nog een tweede keer zou willen zien.

Mocht je interesse hebben om deze film (of andere titels van Walk This Way) te zien, dan kan je via hun site vinden waar je ze kan zien. Ik kwam er achter dat als je jezelf inschrijft voor de nieuwsbrief, je een gratis code krijgt om een film te zien (is hier te vinden).

2 reacties op “The New Adventures of Aladin (2015) – Recensie

    • Ja, het is echt objectief gezien geen erg goede film, maar juist door z’n entertainmentwaarde heb ik hier constant van genoten en heb ik in geen tijden zo vaak hardop gelachen šŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published.