Fist Fight (2017) – Recensie

Recensie Fist Fight

Het is de laatste dag van school en dat betekent bij Roosevelt High School dat de studenten heel de dag allerlei “pranks” mogen uithalen. Het resultaat is een school waar niet alles gaat zoals normaal en het een uitdaging is voor de leraren om de dag te “overleven”, want er kan zomaar iets gebeuren met hun auto of in hun klaslokaal. Andy Campbell (Charlie Day) realiseert zich aan het begin van de dag nog niet hoe die van hem er uit zal gaan zien, maar hij zal een stuk erger zijn dan hij zich zou kunnen voorstellen. De norse geschiedenisleraar Ron Strickland (Ice Cube) vraagt hem namelijk om hulp, maar door wat er vervolgens gebeurt wordt Strickland ontslagen. Die pikt dat niet en daagt Andy uit voor een gevecht, na school, op het schoolplein.

Review Fist Fight

Natuurlijk is Fist Fight een komedie waarin Ice Cube de rol speelt waarin we hem ook eerder zagen in de Jump Street films, namelijk van een man die streng is, niets pikt en extreme woede uitbarstingen kan hebben. Een rol die dus niet vernieuwend is en waarbij hij precies doet wat je van hem verwacht. Day is de focus van de film, die in zijn rol zich constant dieper in de nesten werkt om er voor te zorgen dat hij zijn baan behoudt en het gevecht met de geschiedenisleraar vermijd. Daardoor belandt hij in diverse grappige situaties.

“simpele humor en dat ontstijgt de film nergens…”


 Fist Fight is een film die het moet hebben van simpele humor en dat ontstijgt de film nergens. Dus als je niet kan tegen grappen over ongepaste seks, woede uitbarstingen en gênante situaties is dit een titel die je beter links kan laten liggen. Mocht je daarvoor wel in de stemming zijn dan is het misschien nog steeds geen uitblinker, maar er zijn toch nog wel grappen die minstens een glimlach los weten te krijgen. Dit is een geval van de trailer kijken: Als je die leuk vindt dan zul je je vermaken, maar meer ook niet en anders eentje die je gewoon moet overslaan.

2 reacties op “Fist Fight (2017) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.