Vraag van de week: Wat vind je van anime?

Vraag van de week

Het gros van de animatiefilms die hier in de bioscopen en in op de VOD platforms zijn te vinden, bestaat voornamelijk uit titels die uit Amerika en Europa komen. Mogelijk dat je er nog een verdwaalde Studio Ghibli film tussen zal vinden, maar verder zijn er maar weinig Japanse animatiefilms te vinden. Toch is het naar mijn mening een stroming binnen de animatie die enorm breed is en genoeg titels heeft die de moeite waard zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat alhoewel ik het één en ander gezien heb, er zoveel is dat ik er niet van weet. Toch heb ik een aantal favorieten zoals Tokyo Godfathers, een aantal Ghibli films en Paprika. Recent zag ik werk van regisseur Makoto Shinkai, waardoor m’n interesse weer aangewakkerd werd en ik ook benieuwd was hoe het zit met jou interesse.

Wat vind jij van anime?

12 reacties op “Vraag van de week: Wat vind je van anime?

  • Gedeeltelijk mee eens, het kan in deze vorm natuurlijk veel meer proberen. Een film als Paprika zie ik nog niet zo snel als “gewone film” gerealiseerd.

 1. Studio Ghibli is geweldig inderdaad, en volgens mij is Avatar (de serie dan) ook anime, en dat vond ik ook briljant. Maar verder? Het is niet iets dat ik uit mezelf opzet, in ieder geval.

 2. Ik volg tot op zekere hoogte wat Studio Ghibli betreft. Ze blijven niet allemaal overeind.
  Een groot voordeel van een oude geek te zijn, is dat ik de anime-stroom van de jaren 90 heb meegemaakt. Akira, Ghost In the Shell, Guyver, neon Genesis, … schieten me nu te binnen. Vooral Akira dan.
  Die vallen onder wat we volwassen anime noemen. Recentelijk wil ik Harlock: Space Pirate tot een moderne klassieker dopen.
  De DBZ’s en Pokemon bekoren dan minder.

  • Zo te lezen heb jij al meer gezien dan ik. Ik wil daar voor mezelf toch wel iets van verandering in aanbrengen.

 3. Ik heb anime al even staan als een genre waar ik echt in wil duiken, want ik heb er tot nog toe weinig van gezien. Veel tips opgedaan onlangs van een filmliefhebber die zijn anime toplijst presenteerde. Ghost in the Shell 1 en 2 (Innocence) vind ik iig wel erg gaaf (2 met name)

  • Ik heb 1 destijds wel gezien, maar ben ik echt compleet vergeten…merkte ik toen ik laatst de film met Scarlett Johansson keek…

 4. Ik heb de meest bekende films wel gezien, maar het is niet echt mijn ding. Ik heb mij er ook totaal niet in verdiept. Maar een film zoals Akira is toch wel erg goed in elkaar gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.