Get Out (2017) – Recensie

Recensie Get Out

Er zijn soms van die films die in een genre vallen waar je niet van houdt, maar waar je zoveel goede verhalen over hoort dat je niets anders kan doen dan ze toch een kans te geven. Voor mij was dat het geval met Get Out, die in het genre horror valt. Toen ik recent Mike van Mike’s Movie Reviews sprak, maakte hij de vergelijking met een Hitchcock film. En aangezien dat toch wel één van m’n favoriete regisseurs is omdat het bij hem altijd ging om het opbouwen van spanning moest ik deze film van regisseur Jordan Peele op het witte doek zien. En daar heb ik zeker geen spijt van!

Review Get Out

Het is een film die draait om Afro-Amerikaanse Chris (Daniel Kaluuya), die samen met z’n blanke vriendin Rose (Allison Williams) voor het eerst z’n schoonouders gaat ontmoeten. Z’n beste vriend, TSA-medewerker Rod (LilRel Howery), raadt het hem ten sterkste af, maar Chris besluit toch te gaan. De eerste ontmoeting met de ouders van Rose, Missy (Catherine Keener) en Dean (Bradley Whitford) Armitage, is vriendelijk, maar toch bekruipt Chris langzaam een onbehaaglijk gevoel dat er iets gaande is.

“must-see…”


Get Out is subtiele thriller/horror met hier en daar een sporadisch schrikmoment, maar die over het algemeen leuk is om te kijken. Er zit voldoende humor in (vooral dankzij telefoontjes met Rod) om de opgebouwde spanning af en toe even los te laten. Daarnaast weet Peele op subtiele wijze vooroordelen aan bod te laten komen en heeft hij een finale in petto die weet te verrassen. En er zitten een aantal indrukwekkende rollen in, waarbij vooral één moment van actrice Betty Gabriel als Georgina er uitspringt. Ze weet haar emoties op zo’n overtuigende wijze uit te drukken dat ze tegelijkertijd eng is, maar je ook voor haar voelt. Mocht horror niet je genre zijn, dan is dit toch een must-see die je niet moet overslaan. Het is één van mijn favorieten van 2017.

11 reacties op “Get Out (2017) – Recensie

  1. Ik ga het toch maar eens proberen na deze recensie. Ik ben gefascineerd door horror maar kijk er nooit naar omdat ik er bang van ben. Juist misschien daarom die fascinatie.

  2. Goed om te lezen dat jij ook zo enthousiast was! Geweldige film en wat mij betreft de beste film die ik tot nu toe heb gezien dit jaar 🙂

  3. Pingback: Mijn Filmjaar: 2017 | De Filmkijker

Leave a Reply

Your email address will not be published.