Vraag van de week: Wat is jouw mening over het digitaal “verjongen” van acteurs?

Vraag van de week

Hollywood probeert altijd de mooiste mensen in hun films te stoppen omdat het publiek dit nu eenmaal graag ziet. Maar naarmate acteurs en actrices ouder worden kunnen ze niet meer hetzelfde doen. Natuurlijk biedt de computer uitkomst en wordt dit gebruikt om acteurs visueel een kleine touchup te geven. Ik vraag me af hoe vaak dit gebeurt zonder we dit weten, maar ik zal het hier voornamelijk over de meest bekende voorbeelden hebben.


In Guardians of the Galaxy 2 is de verjongde versie van Kurt Russell erg overtuigend. Het is niet de eerste keer dat een Marvel film hiervan gebruik maakte. Ook Robert Downey Jr. en Michael Douglas kon het filmgaand publiek in verjongde versies zien.

Het proces van verjongen kan in het onderstaande voorbeeld worden gezien, van een Bollywood film:

Dat zijn wat mij betreft de voorbeelden waar het werkte. Eerdere films waarbij hiervan gebruik werd gemaakt wisten mij niet helemaal te overtuigen omdat er vaak een switch naar compleet CGI-gegenereerde gezichten werde gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan Jeff Bridges in Tron: Legacy, die zich duidelijk in “uncanny valley” bevond.

Maar ook recent Princess Leia and Tarkin in Rogue One:

Wat is jouw mening over het digitaal “verjongen” van acteurs?

4 reacties op “Vraag van de week: Wat is jouw mening over het digitaal “verjongen” van acteurs?

  1. Als het in het verhaal past prima en anders niet nodig. Ik vond overigens de digitale versie van Tarkin indrukwekkend. Zeker als je vergelijkbare effecten vergelijkt met een aantal jaren geleden.

    • Natuurlijk is het al beter, maar ik stoorde me er nog steeds heel erg aan zolang het nog in de “uncanny valley” zit.

  2. Alles blijft idd zowat afhankelijk van het verhaal. Tenslotte werken we al een tijdje met digitale dieren of monsters.
    Kurt Russell was kantje boord imo.

    • Ja, maar ook zie je het met dieren ook wel (alhoewel minder, maar dat komt omdat je die natuurlijk niet dagelijks ziet).

Leave a Reply

Your email address will not be published.