Hidden Figures (2016) – Recensie

Recensie Hidden Figures

Hidden Figures vertelt een verhaal dat je maar weinig in films ziet, tenminste je ziet wel vaker films over mensen die ergens goed in zijn en het uiterste uit zichzelf willen halen, maar niet over drie vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst die tijdens de rassenscheiding in Amerika een belangrijke rol speelden bij de NASA.

Review Hidden Figures

Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe) werken bij de NASA. Alledrie in een iets andere rol. Als Vaughn als “computer” (toen alle berekeningen nog door mensen gedaan werden omdat elektronische computers nog niet gebruikt werden omdat ze vaak nog te duur en onbetrouwbaar waren) die graag de titel van leidinggevende wil hebben, Jackson die vaak bij engineering te vinden is om mee te denken maar vanwege gebrek van het juiste diploma (die ze door lokale wetgeving niet kan halen) niet officieel “engineer” kan worden en Johnson die wordt geplaatst bij de knapste koppen van NASA om berekeningen na te rekenen, maar zich ontpopt als iemand binnen het team die beter is als de mannen en bereid is om nieuwe technieken te verzinnen om te proberen de “space race” met de Russen te winnen.

“een feel good film…”


 Alhoewel films die over ras in Amerika vaak erg zwaar zijn en zich focussen op de worsteling op het verkrijgen van rechten is dat hier anders. Natuurlijk lopen de drie dames tegen die problemen aan en proberen er wat tegen te doen, maar het draait er vooral om hoe deze vrouwen ondanks die issues gewoon hun werk bleven doen en excelleerden. Met persoonlijke verhalen en veel humor is dit eigenlijk een feel good film die de moeite waard is.

2 reacties op “Hidden Figures (2016) – Recensie

Leave a Reply

Your email address will not be published.