Vraag van de week: Stoor jij je soms aan de instellingen van een TV als je bij iemand op bezoek bent?

Vraag van de week

Recent zat ik naar de podcast van Slashfilm te luisteren en in een /Film court sectie hadden ze een discussie over de instellingen van TV’s als je bij iemand op visite bent en iets gaat kijken. Misschien een erg “nerdy” onderwerp, maar het was voor mij erg herkenbaar. Mensen die bijvoorbeeld motion smoothing aan hebben staan, het beeld uitrekken om geen balken te hebben of wat ik ook wel eens zie, mensen die een HD-tv hebben en vervolgens hun kabelkastje gewoon via SCART hebben aangesloten. Vaak is het onwetendheid en zijn die personen simpelweg niet op de hoogte hoe ze hun TV goed moeten instellen of er iets op moeten aansluiten. Ze storen zich er niet aan, maar zelf kan ik het nooit laten om er toch wat vragen over te stellen (natuurlijk zonder vervelend te zijn), want je moet films toch op de optimale manier bekijken? Gelukkig wordt dat gewaardeerd en zorg ik ervoor dat alles goed staat en zijn mensen hier dankbaar voor. Vroeg me af of meerdere mensen dit hebben:

Stoor jij je soms aan de instellingen van een TV als je bij iemand op bezoek bent?

8 reacties op “Vraag van de week: Stoor jij je soms aan de instellingen van een TV als je bij iemand op bezoek bent?

    • Te ver of te dichtbij? Ik moet zeggen dat ik het bij mij af en toe te ver vindt, maar een grotere TV past niet in het meubel…maar gelukkig heb ik een beamer als alternatief 🙂

  1. Hmm.. eerlijk gezegd heb ik nog nooit een situatie meegemaakt waarin ik me daaraan stoorde. Ik denk dat het scheelt dat ik niet zo vaak films kijk bij anderen 🙂

    • 🙂 Dat helpt inderdaad. Ik logeerde een keer in Engeland bij een ouder echtpaar waar het me ook opviel. In dit geval hadden zij het ook, maar ze wisten niet hoe ze het konden wijzigen. Daar heb ik ze dus goed kunnen helpen en daar waren ze erg blij mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published.