Logan (2017) – Recensie

Recensie Logan

Misschien is het omdat ik ouder aan het worden ben, maar een late voorstelling in de bioscoop kijken blijkt steeds vaker niet zo’n verstandige keuze te zijn. Over het algemeen zie ik de meeste films op m’n vrije dagen of overdag in het weekend, maar als ik dan een keer een late avondvoorstelling pak dan komt het zo af en toe voor dat het me niet lukt om m’n ogen de hele film open te houden. Het maakt dan niet eens uit of de film een diep drama is of boordevol met actie, ik dommel gewoon weg. En dan slaap ik niet meteen heel de film, maar komt het voor dat ik zo nu en dan één tot vijf minuten mis. Voor mezelf heb ik dan ook besloten dat wanneer dat bij een film gebeurt ik er ook geen recensie over schrijf, want je hebt dan geen goed beeld en kan iets wat belangrijk is hebben gemist. Toen ik naar een avondvoorstelling van Logan ging leek het allemaal goed te gaan, maar net iets over de helft was ik weer even weg. Aangezien de recensies overweldigend positief waren en ik na deze ervaring niet helemaal overtuigt was gaf ik de schuld aan de slaap. Tijd om de bioscoop een week later nogmaals te bezoeken om Logan in z’n geheel mee te maken. Heeft dat m’n mening veranderd?

Review Logan

Logan (Hugh Jackman) is niet langer meer de energievolle, krachtige Wolverine die de kijker uit eerdere films kent. Hij is oud geworden, loopt niet meer soepel en werkt als chauffeur van een limousine. Professor X is er niet veel beter aan toe en wordt voor de wereld verstopt terwijl hij last heeft van ouderdomsverschijnselen en medicijnen nodig heeft om te voorkomen dat hij anderen onbedoeld iets aandoet. Ze dromen beide van het kopen van een boot om daar de rest van hun leven door te brengen, weg van de rest van de wereld. Logan wordt echter benaderd door een vrouw met een meisje, Laura (Dafne Keen). Alhoewel Logan niet geïnteresseerd is, biedt ze hem veel geld aan om hen ergens naar toe te brengen. Een kans voor Logan om z’n droom te realiseren, maar wanneer de twee gezocht blijken te worden door een schurk (Boyd Hollbrook) blijkt de rit alles behalve makkelijk te zijn. Samen met Professor X proberen ze het mysterieuze Eden te bereiken.

” een keiharde film…”


 Dit is niet de Wolverine zoals je die kent uit de vorige X-Men films, en dan doel ik niet eens op z’n fysieke verschijning. Logan is namelijk een keiharde film die voor 16 jaar en ouder is en waarbij de Wolverine’s klauwen regelmatig door schedels gaan en waarbij ledematen er zonder pardon worden afgehakt. Toch is dit niet alleen een actiefilm, maar bevat het ook een emotionele kant die goed wordt uitgewerkt. De eens machtige superhelden blijken nu ze ouder zijn te kampen met problemen over de beslissingen die ze hebben genomen en over wat ze nog kunnen betekenen. Dafne Keen, als de stille Laura heeft dezelfde intensiteit die Jackman ook kan laten zien en dat levert toffe momenten op. Ondanks het feit dat ik tijdens de tweede kijkbeurt wakker ben gebleven en ik de film zeker vermakelijk vond, was het ook niet meteen een film die zich al een plek op m’n favorieten lijst van dit jaar heeft weten te veroveren. Zeker het kijken waard, maar geen film die ik graag nog vele keren zou willen zien.

6 reacties op “Logan (2017) – Recensie

  1. Ik herken het “probleem” hahaha Toch ga ik vanavond weer een dappere poging wagen bij F&F 8. Maar met Charlize Theron in de hoofdrol moet het wakker blijven wel goed komen. 🙂

    On topic: Logan heb ik nog niet gezien en ergens heb ik ook niet de drang om naar de bioscoop te rennen. Ik wacht dan ook netjes op de Blu-ray die al in juni verschijnt. Dat geduld heb ik wel.

    • Ja, ik vind het echt vervelend. Had het laatst weer thuis toen we met z’n allen een nieuwe serie zaten te kijken. Toen we gisteren verder gingen heb ik nog snel de eerste aflevering gezien en bleek meer dan de helft gemist te hebben. Fast 8 moet ik kijken wanneer ik daar naar toe ga, maar die wil ik wel snel zien.

      Ik heb datzelfde gevoel een beetje met Ghost in the Shell. Eigenlijk wil ik ‘m wel in de bios zien, maar omdat de recensies niet al te positief zijn wacht ik maar even…

Leave a Reply

Your email address will not be published.