Vraag van de week: Zou je behoefte hebben aan een plek om filmblog-gerelateerde vragen te stellen/beantwoorden?

Vraag van de week

Zelf blog ik al een aantal jaren en in die tijd heb ik ook het één en ander geleerd over de do’s en don’t, maar toch zijn er altijd wel momenten waarbij je met vragen zit. Bijvoorbeeld op het gebied van reclame. Want als je benadert wordt en je hebt interesse, wat is een redelijk bedrag om te vragen en heeft zo’n reclame mogelijk impact op je ranking in Google? Maar er zijn ook genoeg beginnende bloggers die het wiel nog moeten uitvinden terwijl de kennis overal aanwezig is. Nu zijn er natuurlijk diverse plekken waar je vragen kan stellen, maar dat zijn vaak mensen die over hele andere onderwerpen schrijven en hun ervaring misschien niet aansluit op jouw belevingswereld.

Ik zat dan ook te denken of het niet handig was om vanuit Filmblogs.nl een groep op te zetten (bijvoorbeeld via Slack of Facebook) waar je met vragen die je hebt terecht kunt (of kunt discussiëren met anderen over een bepaalde film/genre/techniek etc). De vraag is echter of daar behoefte naar is.

Zou je behoefte hebben aan een plek om filmblog-gerelateerde vragen te stellen/beantwoorden?

8 reacties op “Vraag van de week: Zou je behoefte hebben aan een plek om filmblog-gerelateerde vragen te stellen/beantwoorden?

  1. Voor mij een ja, als relatieve digibeet (tenminste, op dit soort vlakken) heb ik best wel eens mijn vragen/twijfels. Vooralsnog heb ik er (mede om die reden) voor gekozen m’n site reclamevrij te houden.

    • Duidelijk, moet even kijken wat het handigst is. Niet iedereen is fan van Facebook of heeft een account. Ga even kijken wat het handigste is…of een messageboard of misschien iets als een Slack channel ofzo.

  2. Ik (wij) hebben dat ook. Wat is nu goed voor je site en wat niet? Reclamevrij zijn wij ook helemaal voor, al is soms iets promoten ook wel leuk (zolang wij het maar leuk vinden).

    Misschien kan deze discussie ook wel plaatsvinden op de Facebookpagina die Wilco pas geleden heeft opgericht?

  3. Ja, die Facebook groep is inderdaad niet geschikt voor dit soort zaken. Linkjes worden ook zonder bericht weggehaald dus echt zinvol is het dan niet. Er zijn wel groepen waar je vragen over bloggen kunt stellen, maar het is heel generiek. Ik ben wel voor een apart platform/channel voor filmbloggers (vloggers, etc.) 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.